oficines a l'exterior

Serret manté que obrirà la delegació de Catalunya al Principat

La consellera assegura que “els propers dies” hi haurà el nomenament d’Andorra

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat, Meritxell Serret, ha assegurat que en “els propers dies” hi haurà nomenaments a l’oficina a l’exterior que el govern de Catalunya vol obrir a Andorra. Ho va dir en una sessió de control al Parlament de Catalunya a preguntes del diputat de Junts Josep Rius, que li va demanar pel futur de delegacions que va apostar per impulsar l’exconsellera d’aquest partit Victòria Alsina. “En els propers mesos obriran i es faran operatives les delegacions de la Generalitat al Con Sud, Senegal, Àfrica Meridional i Corea del Sud. I també al Japó, Andorra i el Brasil farem passos importants”, va afirmar durant la sessió de control feta dimecres passat.

Serret va explicar que la setmana que ve el Govern aprovarà el nomenament del delegat o delegada al Japó i que els propers dies hi haurà nomenaments sobre la delegació d’Andorra. “No serem nosaltres els qui generarem i alimentarem polèmiques interessades al voltant de delegacions i la tasca del departament i de l’acció exterior del Govern”, va dir la consellera.

Rius, per la seva banda, va defensar la necessitat que el govern de la Generalitat faci acció exterior, de la qual assegura que depenen els drets de catalans i empreses: “Mentre el Govern congela l’acció exterior,

Sánchez ho aprofita per vendre la imatge que el conflicte a Catalunya ja s’ha acabat”.

Serret va reivindicar “més presència però, sobretot, millor presència al món”, i va replicar a Junts que, per desplegar l’acció exterior, cal recursos, que cal vehicular amb els pressupostos, per als quals els va demanar suport.

90.000 EUROS BRUTS

Cal recordar que el govern català ja ha publicat el concurs públic per triar la persona que ocuparà el càrrec de delegat de Catalunya a Andorra. El guanyador rebrà un salari de 90.000 euros bruts anuals.

tracking