x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
eleccions generals

Marsol, segona a la llista nacional de DA

La líder d’Acció, Judith Pallarés, afirma que el país necessitarà pactes “per poder avançar”
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/01/2023 a les 12:01
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, anirà finalment com a número dos de la llista nacional que està confeccionant Demòcrates, una possibilitat de la qual s’havia parlat molt però que no s’ha confirmat fins ara. D’aquesta manera, els taronges pretenen potenciar al màxim la candidatura nacional i es descarta que la mandatària de la capital pugui anar a les eleccions com a cap de llista a la circumscripció parroquial, una possibilitat que Marsol havia rebutjat des de l’inici.

Dins també de l’àmbit polític preelectoral, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, no va voler ahir entrar a valorar el pacte anunciat del Partit Socialdemòcrata (PS) i Progressistes-SDP per a les pròximes eleccions generals, per a les quals ja s’estan coneixent possibles aliances, tot i que encara no s’ha fixat un dia de celebració. La líder d’Acció sí que va preconitzar, però, la necessitat que hi hagi acords entre les diferents formacions polítiques, tant abans dels comicis, per tenir més possibilitats a les circumscripcions parroquials, com posteriorment, per portar a terme les polítiques que permetin fer front als principals problemes del país: “el que voldria és que aquesta voluntat d’entesa s’estengui més enllà del període electoral”, va emfasitzar Pallarés.

La ministra va remarcar el fet que s’està configurant un panorama “dispers” i “complicat” de cara als comicis generals, la qual cosa té un aspecte positiu, segons va opinar, ja que hi haurà més opcions perquè els ciutadans puguin elegir, però considera que després també caldrà unir esforços: “el Govern necessita acords per poder tenir un govern estable, sigui el que sigui, i, per tant, poder avançar”, va insistir, animant perquè hi hagi “una voluntat pactista”.

Pallarés no va voler aclarir, però, en quines parròquies es veu Acció amb possibilitats de presentar llista. Es va limitar a indicar que “el que és segur és que concorrerem amb una llista nacional” i “també intentarem disposar d’algun acord en alguna circumscripció territorial”. “És evident que Acció és un partit molt nou i que encara ens estem construint, raó per la qual segurament no tindrem el muscle que poden tenir altres, com els Demòcrates o la unió de PS i SDP, però continuarem treballant per tenir la nostra presència dins el Consell General”, va afegir la líder d’Acció.
Veure’n més
81
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts