x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
eleccions generals

Pacte sense rancúnies

Pere López i Jaume Bartumeu van escenificar ahir l’acord electoral deixant de banda les discussions del passat que van portar a l’escissió en el si del PS
Actualitzada 30/01/2023 a les 14:16
Pere López i Jaume Bartumeu a la roda de premsa que van fer ahir.
El que va passar l’any 2013 no li diré que forma part de la història però és història”. Així va liquidar ahir el líder de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, les discussions d’ara fa una dècada que el van portar a deixar el Partit Socialdemòcrata i a trencar amb el que des d’ahir és el seu nou soci de batalla: Pere López. “Els responsables polítics hem de saber tirar les rancúnies al riu; hi ha hagut estires i arronses però l’important ara és el país i les seves persones”, va sentenciar l’excap de Govern.


Tot plegat en una roda de premsa on la sintonia entre els dos dirigents va ser cordial però on tampoc van produir-se grans mostres d’eufòria o triomfalisme. Una conversa entre els dos, perfecte perquè les càmares immortalitzessin el moment, va ser la prèvia a les dues declaracions institucionals –primer de Bartumeu i després de López– per oficialitzar l’acord. Tot plegat en un escenari engalat amb dues banderes d’Andorra i un fons de roca massissa que, potser, buscava simbolitzar la solidesa d’un pacte que, deu anys abans era impensable. “És més que un cop d’efecte”, va defensar l’exministre de Finances, que va reiterar en diverses ocasions que “el pacte és en positiu; és un moment que demanava aquesta aliança”. Una unió que es va començar a fraguar al juny, quan van iniciar-se les primeres converses entre el PS i SDP, i que aquesta setmana va rebre intensos bombardejos per intentar evitar-lo. El propi Bartumeu va confirmar diverses trucades de pesos pesant de Demòcrates.

Jaume Bartumeu i Pere Lòpez
De fet, a principis de setmana la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va contactar el líder d’SDP per intentar convence’l per reeditar l’acord que està funcionant actualment a l’ens comunal. No va poder. El mateix dimecres, hores abans que els respectes partits validessin l’aliança, ho va intentar el cap de Govern amb una trucada a les 15 hores que va derivar en una reunió entre Espot i Bartumeu, al despatx del líder de l’executiu. Una conversa, però, que no va arribar a bon port per les visions oposades, especialment, en matèria de l’acord d’associació amb la Unió Europea, segon va explicar Bartumeu, qui ja havia avançat a Espot, just abans de l’inici del concert en solidaritat amb Ucraïna del passat 17 de gener, que la decisió de la seva formació es prendria el dia 25. “No tinc vocació de Felipe González i jarrón chino, com deia que no sabien on posar-lo”, va asseverar Jaume Bartumeu, que si bé hi ha qui el descriu com un cavall de Troia dins el PS, ahir va tornar a tenir totes les mirades sobre ell. Just com fa ara 10 anys quan va marxar del PS.La roda de premsa dahir amb Pere López i Jaume Bartumeu.Pere López i Jaume Bartumeu es reconcilien i decideixen donar-se una segona oportunitat. La premsa rosa ja treu fum.
Etiquetes
  • #14 Joan copiar pegar
    (27/01/23 21:15)

    Fa uns anys no jugaven en la mateixa divisio. Quin d'ells ha baixat o ha pujat.
    El copiar pegar es porta de nou?

    Respondre
  • #13 Administradors
    (27/01/23 18:54)

    John va dir..
    Això el que demostra és que els votants sou una colla de borregos.
    S'han de canviar els polítics per administradors públics, QUE ÉS EL QUE SÓN, i que administrin els nostres impostos com ha de ser.
    Per fer crèixer el país i deixar-se de històries.
    "Tú rascas mi espalda y yo rasco la tuya"

    Respondre
  • #12 Mal son
    (27/01/23 16:44)

    Marcel va dir..
    Doncs el meu vot el PS l'ha perdut
    Encara recordo el pas del Jaume pel Govern. No li vull ni en broma. Com a treballador públic van ser els dos pitjors anys que he passat.

    Respondre
  • #11 MARKLIN2
    (27/01/23 15:42)

    Canovas va dir..
    CANOVAS,vosted mereix respecte, dignis respectar als demes.

    Respondre
  • #10 Nomada
    (27/01/23 14:11)

    Canovas va dir..
    DA , la cova de Alibaba i els 40

    Respondre
  • #9 Marta
    (27/01/23 13:47)

    Quina por que em fan..... polítics ressentits!

    Respondre
  • #8 Marqués de Sade
    (27/01/23 12:11)

    Canovas va dir..
    Da & Liberal : Formol i metanol…. 

    Respondre
  • #7 Canovas
    (27/01/23 10:27)

    SDP i PS, naftalina i alcanfor. 

    Respondre
  • #6 El dissident incòmode
    (27/01/23 09:28)

    Heu deixat de ser pseudo oposició, per a ser una garantia i esperança a molts dels que dissidim de l'Andorra que ens han deixat.
    Moltes gràcies!.

    Respondre
  • #5 John
    (27/01/23 09:11)

    Per fi un pacte comprensible i normal, això demostra maduresa i honestedat, sense repartir cadires i llocs, per arribar a una entesa, això sí que és política.

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts