TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Successos

La policia alerta d'un increment de bitllets falsos

El frau afecta més els de vint euros i porten inscripcions ‘de cinema’ o ‘fantasia’

Bitllets de 20 euros amb missatges escrits.Policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia i l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) han tornat a detectar un increment de la circulació de bitllets falsos, sobretot de 20 euros. Es tracta dels anomenats de cinema o fantasia, bitllets que simulen els legítims de 5, 10, 20 i 50 en color, mida i disseny, però que es poden distingir dels autèntics perquè inclouen inscripcions a l’anvers o el revers. En aquestes inscripcions s’indica que no són de curs legal i s’hi poden llegir missatges com ara This is no legal tender, it’s used for motion props, movie money i prop copy. A més, tots tenen el mateix número de sèrie, el MB66688880, referència que comparteixen més del 89% de tots els bitllets de cinema o fantasia interceptats el 2022.

S’estan trobant, sobretot, arran de les festes nadalenques, dates que els estafadors haurien aprofitat per introduir els bitllets al circuit comercial. És per això que la policia i l’AFA demanen als responsables i treballadors de comerços que estiguin especialment atents, i es recomana als establiments comprovar l’autenticitat de tots els bitllets per poder detectar-los en el moment del pagament.

Les autoritats recorden que fer servir aquests bitllets sent conscient que són il·lícits pot constituir una infracció penal. En cas de detectar bitllets falsos es recomana a la ciutadania lliurar-los als bancs o al cos policial per tal que siguin retirats de la circulació. Si algun comerç es troba amb una persona que intenta pagar amb aquest tipus de bitllet s’ha de trucar a la policia.

tracking