x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
transport públic

La nova compensació a les empreses s'aplicarà al febrer

Les arques públiques s’estalviaran un milió d’euros amb el canvi de sistema, que es posa en marxa després de la prova pilot
Les empreses tindran avui les noves tarifes.

Les empreses tindran avui les noves tarifes.

Les empreses tindran avui les noves tarifes.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/01/2023 a les 12:06
El nou sistema de compensació a les companyies del transport públic de viatgers entrarà en funcionament a partir de l’1 de febrer. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va explicar ahir que el nou model, que suposa que les empreses rebran 1,31 euros per trajecte en lloc de 30 euros per cada abonament mensual activat, “en cap cas penalitza les companyies” i permet una “racionalització” i un estalvi per a l’Estat d’un milió d’euros anuals. “No es pot entrar en una negociació per a tot quan aquesta és una competència que correspon a l’executiu”, va assenyalar el ministre, davant de la sorpresa mostrada per Coopalsa i Autocars Nadal davant de l’anunci dut a terme pel Govern dimecres passat, ja que esperen rebre la proposta avui divendres. Per aquesta raó les empreses lamentaven ahir, en un comunicat conjunt, que s’haguessin fet públiques les noves tarifes abans de consensuar-les.

Gallardo va afirmar que la nova fórmula que es vol aplicar després que hagi acabat la prova pilot del transport públic que s’ha fet “és un punt de partida” i, per tant, “provisional”, amb la qual cosa donava a entendre que encara es pot “modular” ara amb les companyies. “Es tracta d’un model més just i racional”, va emfasitzar el ministre, segons el qual “les noves tarifes no perjudiquen les empreses” perquè encara rebran uns ingressos superiors en un 30% a l’oferta inicial que van fer per donar el servei de transport de viatgers.
Etiquetes
  • #1 Anais
    (27/01/23 07:54)

    Govern acaba de reconeixer que durant l'any de "proves", han estat pagant un sobrecost de 1 milió de €. Era evident que pagar 35€ a partir de la validació del primer viatge era un desgavell però tot sigui pel postureig Verd i com que paga la Padrina, la foto al politic li surt gratis !!!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts