Naudi anima el PS a dur l'heliport a la justícia

El conseller de la majoria diu que l’increment es deu a una millora de la infraestructura i anima el PS a anar a la Justícia si en té dubtes

El conseller general del PS Pere López, ahir al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La moció presentada pel PS per frenar fins a la legislatura vinent el projecte de l’heliport no va prosperar. El debat, que només va comptar amb les intervencions del conseller de la majoria Carles Naudi, del conseller del PS Pere López i de la consellera no adscrita, Carine Montaner, va acabar amb els vots a favor de la bancada socialdemòcrata i de Montaner, tres abstencions de terceravia i setze vots en contra per part dels consellers de la majoria. Així, doncs, finalment el grup independent va decidir votar en la mateixa línia que la de la resta de grups que donen suport al Govern. Durant el debat, Naudi va defensar que “no hi ha sobrecost” en el projecte i que la diferència de pressupost de l’empresa licitant, que triplica el previst per Govern, es deu a “l’augment de les dimensions i a la millora de les instal·lacions”.

Així mateix, Naudi va apuntar que “si només tenim un licitant difícilment podem comparar-ho amb altres”, i va defensar que “tot i que ens puguin semblar molts diners, si el Govern i la intervenció general ho estan donant per vàlid és que ho és”. Un punt en el qual Pere López va rebatre que “no tenim altres ofertes per comparar-ho perquè ningú va creure en el projecte, però tenim la referència del pressupost que va fer el Govern i si ho fem, l’oferta triplica els números”. “No és que 10 milions d’euros siguin molts, és que el pressupost està inflat i sembla que l’únic objectiu és cobrar més diners del Govern”, va manifestar el conseller general socialdemòcrata.

En resposta, el membre dels grups de la majoria va assegurar que “a nosaltres ens importen on van els diners públics i també ens importen els mecanismes de control, però no se’ns presenten tots els pressupostos de les adjudicacions”. “També és cert que altres vegades no es fan tan a prop de les eleccions i no és tan cridaner, parlem clar”, va afegir Naudi. En aquesta línia, va animar el PS a “recórrer a altres vies” si considera que “hi ha hagut algun xanxullo”. “No vulgui escandalitzar la ciutadania”, li va demanar. Així, Naudi va acusar el PS d’utilitzar la moció “per evitar que el Govern participi”, ja que aquesta fórmula parlamentària només permet intervenir als grups i no a l’executiu. “I ho fa amb mala idea perquè s’acosten les eleccions i vol muntar un escàndol”, va afegir. “Només s’ha presentat una empresa, és el que hi ha, si no li sembla bé faci el que hagi de fer per anul·lar-ho”, va etzibar el membre de la majoria. El conseller massanenc va acusar López de no voler “que el nostre país progressi, ni amb el desenclavament ni en res, per això vostès s’oposen a tot el que pot significar una millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ara que s’acosten les eleccions intenten fer d’aquest tema un escàndol”.

López, per la seva banda, va deixar clar que per a ells “el debat no és heliport sí o heliport no, és un debat sobre si importa molt, poc o gens la destinació dels diners públics o fins on s’està disposat a fer ulls clucs amb els diners públics”. El conseller del PS va parlar de partides concretes del pressupost, com ara la destinada a la terminal, que passa de poc més de 650.000 euros pressupostats per Govern a 1,8 milions previstos per l’empresa licitant, i va sentenciar que “aquest increment no és creïble”. En aquest sentit, va indicar que “no estic discutint si em sembla bé o no l’heliport, el que no em sembla bé és que presenti tants dubtes i que ens costi 10 milions d’euros”. “Si tot fos a risc del concessionari en podríem parlar, però quin benefici té el Govern amb aquesta fórmula si ha d’avançar diners, s’ha incrementat el pressupost i s’haurà de fer càrrec de les pèrdues amb fins al 75% del cost total de la construcció?”, va preguntar López, tot assenyalant que l’increment del cost de la construcció també feia augmentar fins a 7,5 milions els diners que, en cas de pèrdues, hauria de pagar com a molt l’executiu. “Amb tot això, seria millor que directament fos el Govern qui construís la infraestructura”, va plantejar.

Per la seva banda, la consellera no adscrita es va posicionar a favor de la moció del PS i va contestar a Naudi que “heliport sí, però no a qualsevol preu”. “Deu milions per un heliport a Pal és una barbaritat”, va sentenciar, tot afegint que “és de savis aturar momentàniament l’heliport tenint en compte el canvi de rumb i de projecte que genera un sobrecost notable”. D’altra banda, els consellers de terceravia van abstenir-se’n tot i que no van argumentar el seu vot ni van intervenir en el debat.

tracking