votació al consell

Fissura a la majoria pel projecte de l'heliport

El grup independent planteja abstenir-se o transaccionar la moció presentada pel PS davant els dubtes del projecte de Gallardo

Ferran Costa, Carles Naudi i Carles Enseñat al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La moció presentada pel PS demanant que s’aturi fins a la propera legislatura el projecte de l’heliport ha provocat dubtes entre els integrants de la majoria i podria comportar avui un canvi en la disciplina del vot. Si bé l’esperat seria que els tres grups parlamentaris que donen suport al Govern –demòcrates, independents i Ciutadans Compromesos– rebutgessin avui la moció del PS que posa en entredit els números del projecte de Jordi Gallardo, el cert és que ahir el grup parlamentari liderat per Ferran Costa encara no havia pres una decisió i va mantenir una reunió a la nit per debatre quin havia de ser el seu posicionament. Fonts del grup parlamentari independent, que fins fa poc compartia partit amb Gallardo, van apuntar que no s’oposaran frontalment al projecte per coherència, ja que hi han donat suport fins ara, però també van afegir que “tampoc posarem la mà al foc per tercers”.

El sentit del vot, van assegurar les fonts, no es decidirà fins que no hagin escoltat els arguments dels seus companys de la majoria avui en seu parlamentària. Amb tot, van deixar sobre la taula ahir l’opció d’abstenir-se o, fins i tot, de donar suport a la moció en cas d’una transacció del text. Desmarcar-se del projecte capitanejat per qui fa ben poc era el líder del seu partit permetria als membres de la recent formació Acció desmarcar-se de Liberals i fer-se un espai en l’esfera política per a les properes eleccions. Tot i així, el debat intern dins del grup independent també valora no fer soroll i votar en contra de la moció, tal com ho faran els seus companys de la majoria per tal de no posar pals a les rodes a un possible pacte amb DA als propers comicis.

En tot cas, els vots a favor de la moció del grup independent són imprescindibles perquè prosperi, ja que encara que el PS comptés amb el suport de Carine Montaner i els tres consellers de terceravia no tindria majoria. Una possible abstenció del grup de Costa tampoc permetria a la moció tirar endavant. En aquest sentit, segons fonts consultades ahir, la consellera no adscrita estaria a favor de la moció i terceravia ha estat estudiant la informació sobre el projecte per decidir també el sentit del seu vot.

DIJOUS 19

Declaració d’alienabilitat del terreny del Govern a la plana del Babot d’Ordino.

Presa en consideració de la prop. de llei de modificació de les taxes de l’AQUA.

Proj. de llei de creació del Col·legi Oficial de Traductors i Intèrprets, i Traductors i Intèrprets Jurats.

Proj. de llei de la recerca en l’àmbit de la salut i la biomedicina.

Ratificació del Conveni d’Oviedo.

Proj. de llei d’avaluació ambiental de projectes i de plans i programes.

Reforma fiscal.

Proj. de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu.

Designació d’un membre a la comissió executiva de l’Institut de les Dones.

Moció per demanar al Govern que aturi fins a la propera legislatura el projecte de l’heliport.

tracking