CIRCULACIÓ

Equipaments a tot el país per la nevada generalitzada

La policia està organitzant punts de cadenatge i patrulles arreu del territori per controlar l'ús dels equipaments

neu nevant nevada avinguda tarragonaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nevades generalitzades previstes per aquest vespre han començat a caure arreu del país a partir de les sis de la tarda aproximadament, provocant a partir de dos quarts de vuit del vespre l'activació de la fase groga a tot el país. A més, el departament de Mobilitat ha tancat el Coll de Pimorent, a l'RN320, a les nou de la nit.

La policia està organitzant punts de cadenatge i patrulles arreu del territori per controlar l'ús dels equipaments. Per la seva banda, el COEX afirma que han estat treballant amb 25 màquines llevaneus durant tot el dia arreu del país i ara "està tot controlat". Durant la nit el cos mantindrà un parell de llevaneus a cada zona i tres més a la zona del port per la previsió de vent.

La predicció meteorològica obliga a extremar les precaucions a tota la xarxa viària, per tant, és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 quilòmetres; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat. Mobilitat alerta de possible gel a la calçada i per tant, precaució a l'hora de conduir així com limitar els desplaçaments.

S'espera que la nevada sigui puntualment més intensa i s'allargui tota la matinada i fins demà al matí. De fet, el servei Meteorològic preveu acumulacions d'entre 5 i 8 centímetres als fons de valls.Protecció Civil manté l'avís groc per acumulació de neu i vent violent a tot el país.

Després de la nevada d'aquesta nit,el comú de la Massana ha activat aquest matí un dispositiu a la zona de Sispony per netejar la via pública, segons ha informat la corporació. Així, els operaris han començat a treballar de matinada i no s’han aturat fins que els diferents carrers i carreteres han estat nets prioritzant els accessos als serveis i escoles. En aquesta línia, l'equip comunal de Via Pública, demana la col·laboració de tothom per facilitar la tasca de treta de neu. Així, cal aparcar correctament, sense dificultar el pas i prioritzant el pas d’aquests vehicles i també és obligatori retirar la neu del tram de vorera corresponent a cada habitatge.

Neu aquesta tarda a Anyós

Màquina llevaneu a Sispony

Nevada a la Vall d'Incles

Una dona retirant neu a Sispony

tracking