Aprovat l'augment de lloguers i salaris tot i les crítiques del PS i Terceravia

El ministre Filloy afirma que la mesura del Govern "troba un punt d'equilibri entre les famílies i els propietaris"

El ministre Filloy, a la sessió del Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda la llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania i en matèria d'arrendaments d'habitatge, tot i les crítiques del PS i deTerceravia. El text ha tirat endavant sense cap modificació, ja que minuts abans s'ha rebutjat la reserva d'esmena que havien presentat els socialdemòcrates per tal de limitar l'augment del preu dels contractes de lloguer que estan prorrogats a un màxim d'un 1,25% i deixar sense cap increment els contractes encara vigents. En aquest sentit, el ministre d'Habitatge, VíctorFilloy, ha afirmat que la mesura del Govern, que permet un increment del 5% en el primer cas i del 2% en el segon, "troba un punt d'equilibri entre les famílies i els propietaris". L'executiu i la majoria han acusat López de "menystenir una part de la societat" i han afirmat que no es pot separar l'increment dels lloguers de l'augment salarial per a nòmines de fins a 4.000 euros que també inclou la llei.

López, amb el suport de la consellera Carine Montaner, ha acusat el Govern “d’empitjorar la situació” del mercat de l’habitatge amb uns increments que “encareixen encara més pisos que ja són molt cars”. “Legislen per qui creuen que els donarà més rèdit polític”, els ha acusat López. Així mateix, el president socialdemòcrata i la consellera laurediana han afirmat que el Govern no coneix la realitat dels ciutadans del carrer. “No estem allunyats del carrer”, ha respost Filloy, que ha afegit que “l’únic que busquen amb la reserva d’esmena d’avui és el titular fàcil” però “a llarg termini les seves polítiques tindrien conseqüències negatives”. La reserva d’esmena s’ha rebutjat amb vuit vots a favor i dinou en contra.

Per la seva banda, el conseller de Terceravia, Joan Carles Camp, ja en el debat sobre la llei, s’ha oposat al text en considerar que és “intervencionista” i ha argumentat que “els augments salarials s’han de pactar lliurament entre empresaris i treballadors”. “Rebutgem les polítiques populistes del Govern”, ha manifestat. Filloy ha indicat que “a nosaltres tampoc ens agrada l’intervencionisme” però es tracta d’una “situació excepcional” per donar resposta a un “IPC molt elevat”. També ha intervingut el cap de Govern, Xavier Espot, que ha defensat l’intervencionisme “moderat, ponderat i equilibrat quan és necessari”.

Finalment, la majoria d'articles de la llei han rebut el suport de tots els grups parlamentaris excepte Terceravia. A la cambra també hi han estat presents representants dels sindicats, entre els quals Carla Guinot i Gabriel Ubach.

tracking