seguretat

Alarma per les proves amb la il·luminació de l'aeroport d'Andorra

Els veïns d’Aravell es van veure sorpresos pels llums vermells en el perfil de la muntanya

Els veïns van veure els llums des de la carretera.E. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per il·luminar l’aeroport d’Andorra-la Seu perquè pugui operar vols nocturns encaren la recta final i aquesta setmana ja són a la fase de proves i validació, aquesta última per part d’Enaire, gestor de navegació aèria d’Espanya.

Precisament aquestes proves amb els sistemes d’il·luminació i abalisament van alarmar dimarts a la nit els veïns de les poblacions properes, majoritàriament els d’Aravell. Un dels sistemes d’il·luminació consisteix en un conjunt de punts de llum de color vermell que marquen el relleu de la muntanya i que serveix perquè els pilots de les aeronaus vegin amb claredat el perfil de la muntanya a què s’aproximen per fer l’aterratge.

Els veïns d’aquesta localitat compten amb un grup de Whats­App i van començar a preguntar-se si la il·luminació procedia del petit aeroport de muntanya o d’una discoteca. L’ajuntament va trucar als responsables de l’aeroport per consultar sobre el nou sistema i va explicar als veïns que només s’activarà els dies que hi hagi un vol nocturn. Aeroports de Catalunya, per la seva banda, va confirmar la informació i va alertar els veïns que les proves continuaran durant els propers dies.

La Generalitat de Catalunya paga la totalitat de les obres, seguint el conveni firmat amb Andorra, que s’encarrega de la comercialització amb els vols regulars entre la Seu d’Urgell i Madrid. Hi ha previst posar en marxa un segon trajecte encara per decidir.

tracking