x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
COSTUMS

La Seu i Els Borges alien les fires del formatge i de l'oli

Els territoris van segellar ahir un acord de promoció conjunta de les seves fires
L'acte de promoció el van presentar a l'Espai Ermengol.

L'acte de promoció el van presentar a l'Espai Ermengol.

L'acte de promoció el van presentar a l'Espai Ermengol.

Cynthia Sans
Actualitzada 14/01/2023 a les 16:59
La capital de l'Alt Urgell i les Borges Blanques van segellar ahir un acord de promoció conjunta de les fires de Sant Ermengol i de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i Els Garrigues per a promocionar els seus productes estrella, el formatge artesà del Pirineu i l'oli. Ho van fer en un acte en el Espai Ermengol de La Seu amb una degustació amb maridatge entre els formatges Urgèl.lia (DOP Alt Urgell-Cerdanya), i Neu del Cadi, amb un pa de la IGP Pa Català, i oli dels Garrigues.

Una seixantena de veïns dels Garrigues van participar en l'acte al costat de l'alcaldessa dels Borgues, Núria Palau, el president del consell comarcal dels Garrigues, Josep Setó, la tinenta d'alcalde de desenvolupament local de La Seu, Mireia Font, i regidors i tècnics dels dos territoris. Font va apostar per “crear sinergies entre certàmens importants a nivell de productes agroalimenticis del territori per a potenciar-los”. Així, la fira dels Borges tindrà un estand dedicat a la promoció del seu oli, i la fira mil·lenària de La Seu visitarà el pròxim cap de setmana la capital dels Garrigues per a “fer un intercanvi dels seus productes estrella”, va afegir Font.

Palau, pel seu costat, va destacar la “qualitat extra dels productes de km0” i va confiar que la promoció conjunta “aportació major difusió del nostre oli i ajudi a fer créixer la nostra fira”. “En definitiva, és una aposta per a arrelar a la gent a la terra”, va afegir. Les Borges Blanques compta actualment amb sis envasadors d'oli. Una xifra que Palau espera creixi. “Si es coneix el nostre oli, això comporta més producció i plantar més oliveres”, va concloure. La Fira de l’Oli dels Borges arriba el pròxim cap de setmana a la seva 60a edició.

Prèvia a la degustació, els assistents van participar en una visita guiada de la ruta del formatge de l'Espai Ermengol, a càrrec de la guia local, Pilar Aláez. A acabar van passejar per la Seu Medieval i el Parc Olímpic del Segre.
Etiquetes
  • #4 Fires everywhere
    (14/01/23 20:25)

    El Comú de Sant Julià podria fer un acord similar amb la seva fira del vi d'altura. A qui no li agrada una bona llesca de pa amb tomàquet, formatge i un got de vi?

    Respondre
  • #3 David
    (14/01/23 19:13)

  • #2 els Borges??
    (14/01/23 19:06)

    Els Borges o Les Borges Blanques? Perquè quan compres una ampolla d'Oli d'Oliva Verge Extra a l'etiqueta indica: “Cooperativa La Borgenca de Les Borges Blanques” – Les Garrigues.

    Respondre
  • #1 Pep
    (14/01/23 18:34)

    I a mi què m'importa el que facin a aquest poble d'Espanya.   Digueu-li Diari de La Seu, no d'Andorra.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts