x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SALUT

Les obres del nou hospital a La Seu començaran en dos anys

El centre estarà situat al costat del parc de bombers de la ciutat
Hospital de la Seu d'Urgell.

Hospital de la Seu d'Urgell.

Hospital de la Seu d'Urgell.

ARXIU
Actualitzada 13/01/2023 a les 17:36
Les obres del nou hospital comarcal de la Seu d'Urgell començaran en un termini màxim de dos anys, segons va explicar ahir el conseller de Salut, Manel Balcells durant la visita a la capital de l'Alt Urgell per conèixer els terrenys que albergaran l'hospital comarcal. El centre estarà situat al costat del parc de bombers de la ciutat, en una parcel·la que l'ajuntament ha cedit a la Generalitat. El projecte permetrà als usuaris accedir a unes instal·lacions modernes i "dimensionades a les necessitats de la comarca", va afegir. Pel que fa a la inversió, que encara no s'ha concretat a la manca de disposar de projecte constructiu, Balcells va assegurar que serà "assumible des dels pressupostos que gestiona el nostre departament".

L'alcalde, Francesc Viaplana, per part seva, ha dit que ahir va ser "un dia històric" perquè el centre millorarà l'atenció d'usuaris i professionals i que és "una aposta a l'equilibri territorial del país".

Així, el departament de Salut català assumirà la gestió i la titularitat de l'hospital de la Seu i el centre sanitari deixarà d'estar governat a través del patronat de la Fundació Sant Hospital (FSH), i deixarà fora de manera definitiva el Bisbat d'Urgell, que històricament hi havia format part de l'organisme de governança. Així ho va anunciar Balcells i va explicar que el canvi cap al nou model de gestió completament públic arriba "de comú acord" amb l'ajuntament i que es farà efectiu durant els propers mesos amb "una transició tranquil·la". En aquest sentit, el Bisbat va abandonar el patronat que dirigeix ​​el centre el març del 2021 per la impossibilitat d'assumir, per convicció religiosa, el servei d'avortament farmacològic que presta el centre sanitari. Francesc Viaplana, va apuntar que "també hi ha consens amb el Bisbat" per activar el nou model de gestió. Així, Salut assumirà el centre hospitalari, que "acabarà el 2024 en equilibri pressupostari", segons va apuntar Balcells, a través de l'empresa pública de Gestió de Serveis Sanitaris, que actualment ja s'encarrega de l'hospital comarcal del Pallars.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts