infraestructures

El centre de salut mental de la Seu tindrà entre 60 i 70 places d'hospitalització

Les obres començaran aquest any i també comptarà amb serveis de dia i les consultes

Pati i edifici del seminari de la Seu d'Urgell.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del centre de salut mental de l’Alt Pirineu que promou el bisbat d’Urgell començaran aquest mateix any. Així ho van assegurar dimarts fonts de la diòcesi després de la reunió que va mantenir una delegació del bisbat, encapçalada per l’arquebisbe i Copríncep, Joan-Enric Vives, amb el conseller de Salut, Manel Balcells, en la seu d’aquest departament de la Generalitat.

El nou servei se situarà a les instal·lacions del seminari diocesà de la Seu d’Urgell i tindrà entre seixanta i setanta places d’hospitalització, a banda dels serveis d’hospital de dia i les consultes. Donarà cobertura a l’àrea d’influència del bisbat (Alt Urgell, Cerdanya, Jussà, Sobirà, Alta Ribagorça, Aran, Noguera, Segarra, Urgell, Pla i Andorra) i comptarà amb la implicació del Govern, a través del ministeri de Salut. Així mateix, serà gestionat per Benito Menni CASM (grup de centres assistencials concertats amb la Generalitat de Catalunya), de la congregació dels Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús.

Per la seva banda, el bisbat encarregarà ara el projecte arquitectònic, que suposarà una inversió de més de vuit milions d’euros i que sufragarà a través d’una donació del 2010.

ADULTS, JOVES I NENS

El projecte del centre de salut mental de l’Alt Pirineu té com a finalitat, segons informa el bisbat d’Urgell en un comunicat, “posar al servei de la ciutadania de les comarques pirinenques i del Principat d’Andorra els recursos que calen per ajudar les persones amb problemes relacionats amb la salut mental, i les seves famílies”. Així, el centre de salut preveurà l’atenció a adults que necessitin hospitalització, a nens i joves en fase d’ingrés o hospitalització parcial i la col·laboració en activitats docents i de recerca. Les places per a hospitalitzacions evitaran els desplaçaments actuals a Lleida i Barcelona. Pel que fa al departament de Salut, aquest finançarà el funcionament ordinari de les places concertades catalanes.

Després de la primera reunió, dimarts al matí, entre l’arquebisbe, el Copríncep Joan-Enric Vives i una delegació de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, està previst que demà el conseller torni a la capital de l’Alt Urgell per repetir la visita de l’arquebisbe i, a més, per conèixer els espais del projecte de primera mà.

tracking