valoren la qualitat de vida

Influencers que marxen de Dubai amb destí a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan el somni de viure a Dubai s’apaga, Andorra és la següent destinació ideal per als anomenats influencers, youtubers i streamers. Cada vegada són més els creadors digitals que decideixen traslladar la seva residència al Principat per la seva competitivitat fiscal.

“He sentit que a Andorra hi ha una gran qualitat de vida, molta seguretat, i tenim molts beneficis, que és interessant d’aprofitar”, diu Laia Falcó, una creadora de contingut espanyola. Però el paradís no és tan perfecte a Andorra. El sistema duaner pot ser lent en no ser part de la UE.

“Dubai també és un lloc que és com la Meca del luxe. No té gaire a veure amb aquí (...). El tema de les marques, sí que ho veig una mica complicat, perquè aquí de vegades sí que em trobo amb marques que et volen enviar una bossa, roba, el que sigui… Quan els dius d’enviar-t’ho a Andorra, et responen ‘ah no, no, a Andorra no’. Pel tema de les fronteres (...) és una mica complicat de rebre material aquí”, admet la Laia.

Andorra encara és lluny de mesurar-se amb Dubai en matèria d’infraestructura i accés al mercat de luxe, però la vida a l’emirat tampoc no sol ser fàcil. Virginie Hergel es dedica a ajudar els influencers que viuen a Dubai a mudar-se a Andorra.

“La vida a Dubai pot ser divertida els primers anys, però després deixa de ser-ho. La gent que es posa en contacte amb mi, sempre és després de cinc anys de viure-hi. Perquè després d’un quant temps, no poden suportar-ho més. I, geogràficament, els francesos diuen: ‘Andorra és perfecta’”, explica la també empresària.

Els creadors de contingut que es muden al Principat solen ser criticats pels seus companys que viuen en altres països europeus. Els acusen de generar milers d’euros a costa de no participar en l’estat del benestar dels seus països respectius, on resideix, precisament, l’audiència.

tracking