moviments preelectorals

Ministeri garantit per a Ferré, Mas i Torres

Les carteres assignades són les de Territori i Habitatge, Salut i Turisme, respectivament

El conseller Raül Ferré.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord ja tancat entre Ciutadans Compromesos i Demòcrates inclou la incorporació de Raül Ferré en el pròxim Govern. En el cas que Xavier Espot mantingui el control de l’executiu, la formació massanenca tindrà garantida com a mínim una cartera durant la legislatura vinent, tal com ja passa actualment amb la presència de Josep Maria Rossell al capdavant del ministeri de Justícia i Interior. El moviment, tanca la porta a Carles Naudi, que havia sonat com un possible ministre del pròxim executiu.

De cara als quatre anys que venen, la intenció de les dues formacions és que Ferré acabi sent l’encarregat del ministeri de Territori. Una cartera que en aquesta legislatura ha anat de la mà d’Habitatge i que està encapçalada per Víctor Filloy, de les files liberals fidels a Josep Maria Cabames. L’altra opció que es plantejava era que l’actual conseller general se situés al capdavant de Turisme, però en aquest àmbit es mantindrà Jordi Torres, que seguiria present en el pròxim executiu. Si es consumés la decisió, Torres sumaria la seva tercera legislatura com a ministre, després que el 2015 Toni Martí li assignés Ordenament Territorial, un àmbit en el qual es mantindria fins al maig del 2021, ja amb Xavier Espot com a cap de Govern. Va ser llavors que l’encampadà va passar a ser titular de Turisme i Telecomunicacions, retenint així el control d’Andorra Telecom. A més, el ministre també tornarà a encapçalar la llista parroquial d’Encamp, conjuntament amb Maria Martisella, que ja va ser la número dos d’aquesta circumscripció parroquial ara fa quatre anys.

Qui també té garantida presència al Govern –en el cas que DA torni a governar– és l’actual secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que passaria a liderar el ministeri del mateix àmbit, actualment encapçalat per Albert Font. Quan Martínez Benazet va dimitir, Mas ja va estar entre les travesses d’ocupar el lloc del seu gran valedor, si bé Espot finalment va optar per una de les cares visibles del grup Virtus. En aquest sentit, la secretària d’Estat també ocuparà el quart lloc a la llista nacional, la qual estarà encapçalada per Espot, seguit de la ministra Vilarrubla i del president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat.

Guillem Casal a Canillo

També està tancat el cap de llista de la circumscripció de Canillo. En aquesta ocasió la candidatura canillenca estarà encapçalada per Guillem Casal, l’actual cap de gabinet d’Espot que passarà a la primera línia política.

La secretària d'Estat Mas.

El ministre Jordi Torres.

tracking