codi de família

Espot assegura que es promouran canvis legislatius per acatar el TC

López demana col·laboració per adaptar la llei a la sentència com abans millor

Pere López i el Copríncep episcopal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot va assegurar ahir que el grup parlamentari està “treballant” per valorar com s’hauran de “promoure els canvis legals oportuns per poder implementar correctament la sentència del Tribunal Constitucional”. En aquest sentit, el cap de Govern va assegurar que “no tenim cap mena de discrepància de fons amb el contingut d’aquesta sentència” i que no suposa “una decisió problemàtica com a decisió política”.

Espot va anar més enllà i va reiterar que “estem plenament conformes no només amb la igualtat de gènere, sinó amb la igualtat de tots els ciutadans amb independència de la seva condició, realitat, orientació sexual, gènere...”. De fet, el cap de Govern va posar en relleu que una prova d’això és la iniciativa de la majoria parlamentària a l’hora de promoure el Codi de família, “que suposa un avenç considerable en els drets”.

Per la seva banda, el president del grup socialdemòcrata, Pere López, va recordar que “el Consell General ha de legislar, al contrari del que ha passat amb el Codi de família, segons les seves voluntats i les majories, però no fer una legislació en què el dret canònic es volia fer passar per sobre del dret civil”. Vista la sentència, López va reivindicar que “és clar que el Consell General ha de reaccionar de manera ràpida i fer una modificació”. Per aquest motiu, va sostenir que el grup socialdemòcrata està obert “a treballar amb la resta de grups parlamentaris per resoldre i aplicar la sentència de manera efectiva en el millor termini”.

Finalment, López va lamentar que en la recepció de l’arquebisbe “tothom hi ha planat per sobre i és un tema bastant important”.

tracking