Salustià Chato serà tècnic financer de la policia a partir de l'any vinent

L’exsecretari d’Estat d’Economia ha guanyat la plaça en un concurs intern i s’incorporarà a les noves funcions a principi d’any

Salustià Chato en una fotografia d'arxiu.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salustià Chato s’incorporarà a principi d’any al servei d’ordre per fer les funcions de tècnic financer adscrit a l’àrea de policia judicial que s’encarrega de les investigacions relacionades amb blanqueig de diners. Qui va ser secretari d’Estat d’Economia a principi d’aquesta legislatura canvia l’administració general per la policia després de guanyar un edicte intern convocat per cobrir aquesta plaça de caràcter tècnic al cos d’ordre.

Chato va ser el número dos del ministeri d’Economia durant uns quants mesos. Va ser destituït a mitjan setembre del 2019 després de protagonitzar una polèmica que va arrencar quan el sumari del cas Cautxú –sobre suposades irregularitats a la Federació de Futbol– va destapar que havia cobrat per fer tasques arbitrals malgrat ser funcionari. Inicialment el ministre Jordi Gallardo va mantenir-lo en el càrrec tot i que Chato el va posar a disposició. Gallardo va defensar que es tractava d’una feina amateur que tothom coneixia i que cap dels executius anteriors li ho havia impedit. El ministre sí que va comentar llavors que des de l’inici de la legislatura se li havia demanat que deixés de fer aquestes tasques. Va ser precisament l’incompliment d’aquesta petició el que va provocar finalment la destitució del secretari d’Estat. Malgrat la prohibició explícita del superior, va seguir fent d’observador arbitral en partits celebrats l’agost i el setembre d’aquell anys, disputats a Irlanda del Nord, i en cap cas ho va comunicar al ministre. I així va justificar el cap de Govern que se’l destituïa de les funcions. Chato, però, ha mantingut la plaça de funcionari a l’administració general, que ara deixa per la policia.

tracking