entitats

Clara Rabassa celebra el 30è aniversari amb la inauguració del 'hall'

La remodelació coincideix amb el 30è aniversari de la posada en marxa de la residència

Les autoritats en un moment de la inauguració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van ser els encarregats ahir a la tarda de tallar la cinta durant la inauguració del nou hall de l’edifici Clara Rabassa, que coincideix amb la celebració del 30è aniversari de la residència. L’acte va comptar amb la presidència del Copríncep episcopal i bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, que va fer la benedicció del nou espai i va celebrar una missa amb l’assistència d’autoritats i usuaris de la residència per a la gent gran. La delegada i representant del bisbe d’Urgell al patronat de la Fundació Clara Rabassa, Eloisa Ortega, va explicar que el nou hall forma part de les millores que periòdicament porta a terme la fundació a l’edifici. En aquest cas, segons l’empresa encarregada d’idear la reforma, s’opta per un hall “ampli i còmode”, tenint en compte que, a més de la residència per a la gent gran, l’edifici acull dependències dels ministeris de Salut i Afers Socials, Joventut i Igualtat, i també se li ha volgut donar un aire “lleuger i modern”.

Després de la inauguració, Ortega va pronunciar unes paraules en què va voler homenatjar els antics promotors que van fer possible en el seu dia aquesta residència, que tal com va manifestar es va engegar quan només era una “opció” i avui dia s’ha convertit ja en una “necessitat”. I és que, en aquests moments, hi ha una seixantena de persones ingressades i una vintena més que són ateses durant el dia. D’aquesta manera, es tracta d’un centre sociosanitari que compleix tots els requisits perquè els residents tinguin tots els serveis que necessitin. “El seu benestar és el nostre objectiu”, va assenyalar Ortega, al temps que va reconèixer la important tasca que desenvolupen tots els treballadors del centre. “Avui podem dir mirant enrere que ens n’hem sortit”, va afegir la presidenta del patronat.

Entre els assistents a l’acte d’inauguració hi va haver també els ministres de Salut, Albert Font, i d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, així com tots els integrants del patronat de la Fundació Clara Rabassa. La celebració també va comptar amb un refrigeri i un ball. La residència es va instituir per voluntat testamentària de la dona que li dona nom, Clara Rabassa, nascuda l’any 1897 a Andorra la Vella, que sentia preocupació pels padrins que estaven sols, i al mateix temps va fer la donació del ter­reny i dels locals on avui s’aixeca la residència per una qüestió de fe.

La presidenta de la Fundació Clara Rabassa, Eloisa Ortega, en la seva intervenció.

tracking