x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
acord d'associació

Riba vol accelerar les converses amb la UE

Mònaco, San Marino i Andorra es reuneixen per fer balanç de les negociacions de l’acord
Trobada entre els caps negociadors d'Andorra, Mònaco i San Marino.

Trobada entre els caps negociadors d'Andorra, Mònaco i San Marino.

Trobada entre els caps negociadors d'Andorra, Mònaco i San Marino.

GOVERN MÒNACO
Actualitzada 07/12/2022 a les 12:38
El secretari d’Estat Landry Riba va asseverar ahir que l’acceleració de les negociacions bilaterals de cadascun dels petits estats que estan negociant conjuntament un acord d’associació amb la Unió Europea és un element “útil” per poder assolir l’objectiu de tancar un acord conjunt dels tres a final de l’any vinent. Segons va assegurar el secretari d’Estat en declaracions a Monaco Info, l’objectiu seria que els tres estats puguin arribar a final del 2023 amb un acord conjunt acordat per poder facilitar la negociació. En el cas d’Andorra, seria llavors quan es duria a terme el referèndum sobre aquesta qüestió.

De fet, ahir els caps negociadors d’Andorra, San Marino i Mònaco es van trobar per fer balanç de les respectives negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea i compartir l’estat de les negociacions bilaterals. Una jornada que s’organitza anualment des de l’inici de les negociacions, amb excepció dels anys de la pandèmia, i que va servir per posar en comú els avenços individuals de cadascun dels estats. En aquest sentit, Riba va apuntar que “Andorra no té grans dificultats en el conjunt del projecte”, però sí que hi ha elements sensibles com són la política d’immigració, l’obertura del sistema financer o el control de l’operador únic en el servei de telecomunicacions. Així i tot, Riba espera que a final del 2023 es puguin donar per tancades les negociacions, un repte que per al secretari d’Estat és “ambiciós, sensible i complicat a la vegada”. Cal destacar que la propera reunió per fer balanç dels tres estats es durà a terme l’any vinent i que serà a càrrec d’Andorra.

Enguany, les converses entre les tres delegacions han comptat amb la participació del conseller especial de Mònaco per a les negociacions amb la UE, Gilles Tonelli, i la cap negociadora de San Marino, Antonella Benedettini.
 
NOVA REUNIÓ PER EXPLICAR L'ACORD
El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, seran dimarts 13 de desembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per resoldre dubtes sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea. La reunió, que s’emmarca en els esforços de l’executiu per explicar la negociació amb la UE, serà a les 20.30 hores i servirà per conversar amb la població sobre els avantatges de l’acord.
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts