poder adquisitiu

Ordino aplicarà el 7% i els altres comuns ho estudien

El comú d'Ordino apujarà els sous un 7%.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino ha previst en el seu pressupost per a l’any vinent un increment dels salaris del 7%, en previsió que aquest sigui finalment l’IPC, segons va informar al Diari la corporació. La institució liderada per Josep Àngel Mortés, doncs, ja ha pres la decisió d’actualitzar els salaris en la totalitat de la inflació, mentre que els altres comuns encara no s’han pronunciat al respecte i asseguren que estan valorant la situació.

Amb tot, diverses fonts consultades donen per fet que tots els comuns optaran per aplicar la totalitat de l’IPC als salaris dels treballadors, tal com es farà amb els funcionaris de l’administració general i dels cossos especials. No ha transcendit encara si l’augment es farà només a treballadors o també als càrrecs polítics.

Els comuns no estan obligats –com sí que passa amb l’administració general i cossos especials– a apujar l’IPC per llei, ja que no es regeixen pel text de la Funció Pública. Cada corporació marca la política salarial sobre la base del seu pressupost, que s’ha d’aprovar les properes setmanes. No s’entendria, però, segons les fonts consultades, que l’augment fos diferent que el que es fa als funcionaris. Tampoc tindria sentit, van apuntar, que des del Govern es recomanés a les empreses privades incrementar els salaris en un 7% encara que no sigui obligatori per llei i que les administracions públiques no donessin exemple.

tracking