Mobilitat

El Govern aposta per la carretera de la Solana cap a França per desenclavar el país

Espanya veu amb bons ulls ampliar a tres carrils l'N-145

Els ministres Filloy i Gallardo han comparegut amb Jaume Bonell avui al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, han comparegut aquesta tarda davant de les comissions legislatives d'Economia i d'Urbanisme i Territori per donar a conèixer l'estudi sobre les possibilitats d'obertura de la xarxa de mobilitat andorrana, en el qual s'analitzen les infraestructures de transport que es podrien posar en funcionament en els propers anys.

Entre les possibiblitats que es veuen més factibles hi ha la connexió de la Carretera General 2 amb l'Ospitalet per la Solana, pressupostada en 59 milions d'euros i que permetria una millor connexió amb França, posant fi a les cues que es registren habitualment en dies de forta afluència de visitants. Una altra de les opcions que també es veu realitzable és un transport segretat elèctric i sostenible entre Andorra i la Seu d'Urgell, que requeriria un pressupost de 140 milions d'euros. La política del Govern en aquesta matèria passa també per la potenciació de l'heliport de la Caubella. A més, es veu també factible, en l'àmbit estrictament intern, el tranvia entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany i el transport per cable entre Escaldes-Engordany i la Massana, depenent aquest últim d'un segon informe més detallat que el primer que es va fer.

Pel que fa al tren, es depén totalment del que decideixin les autoritats veïnes i, a més, suposen inversions molt superiors. Dins de les nombroses reunions que s'han portat a terme, s'ha aprofitat per demanar a les autoritats andorranes que l'N-145 pugui tenir un tercer carril, el que incrementaria la fluïdesa del trànsit de sortida del país. Segons ha explicat el director del departament de Mobilitat, la demanda és vista amb bons ulls per Espanya, i està també entre els projectes que resulten més factibles.

tracking