x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
poder adquisitiu

L'USdA preveu 1.500 o 2.000 manifestants

L’inici de la marxa s’endarrereix a les vuit del vespre a demanda del ministeri d’Interior
El protocol de seguretat serà similar al d'altres manifestacions.

El protocol de seguretat serà similar al d'altres manifestacions.

El protocol de seguretat serà similar al d'altres manifestacions.

E.C.
Actualitzada 07/12/2022 a les 20:41
El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va manifestar ahir que calculen que la manifestació convocada pels sindicats per demà pot aplegar entre 1.500 i 2.000 persones. Ubach també va confirmar que es va canviar l’hora de la manifestació, que inicialment es volia que comencés a les set de la tarda i finalment ho farà a les vuit del vespre des de la plaça Coprínceps. “Ens ho ha demanar la policia per una qüestió de seguretat ciutadana”, va explicar Ubach. “És una vergonya que el senyor Espot digui que per molt que es manifestin 2.000 persones no canviarà res”, va opinar el líder sindical amb relació a les declaracions que el cap de Govern havia fet el dia anterior. “Nosaltres ho hem fet tot per fer entendre al Govern que hi ha una part de la població que ho està passant molt malament, si la ciutadania després no ens segueix ja no hi podem fer més”, va reiterar Ubach, que va demanar, una vegada més, que es convoquin ja les eleccions generals.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va indicar ahir que s’havia demanat als sindicats endarrerir una hora la manifestació. La petició obeeix al fet que es preveu que hi hagi una gran afluència de visitants durant aquest pont. El ministre va explicar que el protocol de seguretat que aplicarà la policia serà el mateix d’altres manifestacions i, en aquest sentit, es verificarà, per exemple, el recorregut i altres aspectes relacionats amb la seguretat. A més, Rossell es va mostrar convençut que no hi haurà aldarulls “perquè és una manifestació pacífica i crec que tothom es comportarà amb civisme”. Pel que fa als arguments dels sindicats per convocar aquesta manifestació, el ministre va opinar que “quan les aigües baixen tèrboles tothom s’apunta al carro, com diuen de forma planera i col·loquial”.

Segons l’opinió del ministre, el Govern ha aprovat una sèrie de mesures, que han de rebre ara el vistiplau del Consell General, que “donen molta sortida a la situació actual, però tothom té dret a queixar-se i a demanar més”. “El Govern ha decidit que tothom pugui entrar en l’augment salarial i les coses a uns els agradaran més i a d’altres menys, però el més important de tot és que s’ha intentat ponderar i que són mesures equilibrades”.

Progressistes-SDP va anunciar ahir en un comunicat que se suma a la manifestació de demà perquè considera que “no és admissible la inacció del Govern Espot en el suport a les famílies amb dificultats econòmiques”.

Còncordia ha anunciat en un comunicat que "tot i no adherir-se formalment a la manifestació, dóna suport al missatge que el país necessita un canvi de rumb urgent per protegir els col·lectius més vulnerables". De fet, el partit especifica que no hi formaran part donat que entenen que "l’organització i protagonisme d’aquesta manifestació correspon als actors de la societat civil andorrana que l’han organitzada".

No obstant, afirmen que consideren necessari "un nou i ampli pacte social que aglutini els diversos actors socio-econòmics d’Andorra".  I que per això cal que el Govern "escolti a la societat civil i respongui amb mesures que prioritzin l’economia productiva davant de la financera i patrimonial". En el mateix comunicat, indiquen que cal "urgentment i com a pal de paller per fer créixer el poder adquisitiu de les famílies que el Govern apliqui mesures per reduïr el preu de mercat de l’habitatge, aturant la inversió estrangera en immobles, fent el possible perquè els pisos buits entrin al mercat, i augmentant significativament els impostos en les compravendes on l’immoble no sigui destinat a primera residència".
Veure’n més
41
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts