Empresa

Canvi del reglament per elegir delegats dels assalariats

La modificació compta amb el consens del Consell Econòmic i Social

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a la roda de premsa.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat un canvi en el reglament dels tràmits administratius de registre, dipòsit i publicitat dels resultats i desenvolupamentdel procésd'elecció de delegats dels assalariats i comitès d'empresa, per "simplificar el procés" i "afavorir la representació per millorar el diàleg social entre treballadors i representants". El ministrePortaveu, Eric Jover, ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que el reglament ha estat compartit i valorat positivament pels membres del Consell Econòmic i Social (CES). En aquest sentit, el nou reglament clarifica alguns dels elements de la Llei 31/2018, del 6 de desembre, de relacions laborals, que després de la posada en pràctica del text legal s'havien identificat com a "méscomplexosen la seva aplicació", segons Govern. A més, es detallen determinats aspectes que integren l'organització de les diferents fases del procés d'elecció de delegats dels assalariats i comitès d'empresa.

Entre aquests, el reglament detalla la forma de càlcul per determinar tant el nombre total de treballadors que integren el cens laboral, considerant els dies treballats l'any anterior pelstreballadorsno fixos vinculats a l'empresa per contractes de durada determinada inferiors a un any, com el nombre de representants que s'ha d'atribuir a cada col·legi electoral.

Contribució de 40 mil euros a Unicef

Govern ha aprovat lasignatura de l'Acord de cooperació amb el ComitèNacional d'Andorra per l'UNICEF mitjançant el qual l'executiu aporta una contribucióvoluntària de 40.000 euros al projecte "Escalant solucions climàtiques per a infants: Eco-Pobles al Sud de Madagascar", segons ha informat el Portaveu durant la roda de premsa d'aquest dimecres. Així, aquest projecte de nova creació que s'implementarà a la regió del Sud de l'illa Androy, vol respondre a la greu crisi climàtica que pateix la regió que es considera en perill de desertificació greu.

En aquest sentit, per poder limitar els efectes del canvi climàtic, Unicef vol transformar 20 pobles ja existents en pobles sostenibles i amb estructures de sanejament. Amb l'objectiu de dota-los de xarxes de canalització, de bombes d'aigua i cisternes per recaptar l'aigua que permetrà posar en peu estructures modernes que asseguraran l'accés al sanejament a tots els habitants dels pobles.

A més, per poder garantir la sostenibilitat d'aquesta part del projecte, es vol desenvoluparcursos o seminaris per sensibilitzar la població a l'ús d'aquestes estructures. Alhora també vol dotar les escoles i els centres de salut dels pobles amb panels solars per facilitar l'accés a una electricitat de fons renovables. Aquests centres també es veuran equipats de connexió a la xarxa wifi.

tracking