Projecte de llei

Unes 6.900 pensions augmentaran un 7% l'any vinent

Les mesures per al poder adquisitiu costaran 4,3 milions d’euros a la CASS i al Govern

Un padrí caminant pels carrers d'Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La memòria econòmica del projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania i en matèria d’arrendaments d’habitatge suposarà un increment de la despesa de la CASS i del Govern de més de 4,3 milions d’euros. La xifra correspon a la despesa en concepte de pensions de la CASS, de pensions de solidaritat per a la gent gran i de pensions de solidaritat per a persones amb discapacitat, que també tindran un increment en funció de l’IPC. En concret, la mesura afectarà un total de 6.904 pensions, de les quals 5.360 depenen de la CASS (viduïtat, vellesa, invalidesa per malaltia o per accident), 1.215 són beneficiaris de la pensió per solidaritat de la gent gran i 329 són persones amb discapacitat que també reben una pensió per solidaritat.

En concret, la memòria econòmica detalla que l’augment del salari mínim en un 7% afectarà 3.838 pensions de vellesa, 659 de viduïtat, 612 d’invalidesa per malaltia i 251 en cas d’accident, que suposarà una despesa de 3,5 milions. Pel que fa a les previsions per al 2023 en les pensions de solidaritat per a la gent gran, s’estima que hi haurà un augment dels beneficiaris del 5% respecte del 2022 i que l’increment del 7% suposarà gairebé mig milió d’euros més. Finalment, per a les pensions de solidaritat per a persones amb discapacitat s’ha previst que hi haurà un 6% més de beneficiaris el 2023 i que l’increment del 7% suposarà una despesa extra de poc més de 276.000 euros.

La memòria econòmica, però, no té en compte l’increment en cotitzacions i impostos que suposarà la mesura per a les arques de l’Estat.

tracking