Cultura

Una web per difondre el Relat històric del país

Reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural per presentar la inscripció de Les festes de l'os del Pirineu a la Unesco

Reunió del consell assessor del patrimoni culturalSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular de Cultura i Esports, Sílvia Riba, va presidir ahir la reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP) on va informar de l'estat de dos projectes considerats estratègics per al ministeri, el de l'ampliació de l'edifici de l'hotel Rosaleda per ubicar-hi l'Arxiu Nacional i el Relat històric del país, segons informa el Govern. La ministra va presentar la web "a través de la qual tots els ciutadans podran accedir al relat".

La trobada de l'òrgan consultiu va tractar sobre el procés i detalls de la candidatura de Les festes de l'os del Pirineu que ha quedat inscrita des del 29 de novembre a la Llista representativa del Patrimoni culutral immaterial de la Unesco durant la 17a sessió del Comitè Intergovernamental de l'organització que es va fer a Rabat, recorda l'executiu en un comunicat. També es va informar els membres del CAP del sistema immersiu a través d'hologrames que s'instal·larà al cap de casa de la Casa d'Areny-Plandolit, que es presentarà properament al públic.

Els membres del consell van analitzar a més les bases de les subvencions destinades a la implantació de mesures de conservació integrada, conservació i restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural del Principat per modificar-les i actualitzar-les per a la convocatòria del 2023, exposa el Govern.

tracking