Educació

Ratificat el conveni de qualificacions d'ensenyament superior de la Unesco

El text fixa principis universals per al reconeixement de les titulacions i facilita la mobilitat dels estudiants

Nahia Roche ha presentat la ratificació del conveni a la UnescoSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha ratificat avui el Conveni mundial de reconeixement de qualificacions relatives a l'ensenyament superior de la Unesco juntament amb Islàndia, segons informa el Govern. Aquest pas perment l'entrada en vigor del conveni que es va aprovar el 25 de novembre del 2019 en la 40a conferència de l'entitat i al qual el consell de ministres va aprovar l'adhesió el 17 d'agost. El document fixa uns principis universals per al reconeixement de les titulacions que donen accés a l'ensenyament superior.

L'executiu assenyala que aquest és el primer tractat de les Nacions Unides sobre educació superior amb abast mundial i remarca que l"es persones amb titulacions d'un país signatari del conveni poden beneficiar-se d'una avaluació adequada en un altre país que també l'hagi ratificat", el que facilita la mobilitat dels estudiants. El Govern incideix que el conveni serveix per enfortir la cooperació internacional en l'ensenyament superior en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l'intercanvi d'informació i bones pràctiques entre països.

La delegada permanent d'Andorra a la Unesco, Nahia Roche, ha estat l'encarregada de dipositar aquesta tarda l'instrument de ratificació amb ladelegada d'Islàndia, Guðrún Þorsteinsdóttir, davant el director general adjunt de l'entitat, Xing Qu.

tracking