x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
xarxa viària

Mobilitat preveu l'entrada de 110.000 vehicles per la Puríssima

Bonell augura que el “degoteig” de visitants serà més intens des d’avui fins dimecres
Una noia a les pistes d'esquí, ahir.

Una noia a les pistes d'esquí, ahir.

Una noia a les pistes d'esquí, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/12/2022 a les 12:02
Mobilitat preveu l’entrada de 110.000 vehicles durant el pont de la Puríssima, que enguany engloba des d’avui fins dissabte vinent. D’aquests, 80.000 es preveu que arribin per la frontera hispanoandorrana i 30.000 per la francesa, segons va informar ahir l’executiu després de la reunió de la taula de Mobilitat per fixar els dispositius especials durant aquesta setmana i al llarg de la temporada d’hivern. El director del departament, Jaume Bonell, va explicar que s’espera un “degoteig continu” d’entrades de visitants durant tota la setmana, amb una entrada important aquest cap de setmana que s’espera que augmenti considerablement fins dimecres i vagi minvant durant la segona part de la setmana.

Amb la voluntat d’ajudar amb la fluïdesa del trànsit, Bonell va apuntar que s’han activat diferents dispositius com ara el doble carril d’entrada a Sant Julià o d’altres a l’entorn dels aparcaments del Tarter i del centre de Canillo. “Són petits dispositius per optimitzar una mica més la xarxa de mobilitat andorrana tot i ser conscients que amb una entrada massiva com la que esperem difícilment puguem fer més”. En aquest sentit, van demanar que tothom que pugui no agafi el cotxe i faci els desplaçaments a peu. “Som conscients que una part important de la població haurà d’agafar el vehicle privat i en aquest cas demanem paciència i comprensió perquè serà difícil de gestionar tot el trànsit”, va augurar Bonell.

Pel que fa a les previsions de la resta de la temporada d’hivern, Mobilitat preveu que entre el 9 i el 31 de gener l’afluència de vehicles sigui moderada. Els caps de setmana del 14-15, 21-22, i 28-29 de gener es preveu una afluència mitjana. Pel que fa al febrer, els primers tres dies del mes es calcula una afluència mitja, així com del 6 al 10 de febrer, mentre que la resta de dies l’afluència prevista és alta. Al març, de l’1 al 5 s’estima una afluència alta. La resta del mes, moderada, a excepció dels caps de setmana, quan es preveu mitjana.

Finalment, a l’abril, els caps de setmana de l’1-2 i 8-9 es calcula una entrada mitjana, mentre que del 3 al 7 es preveu moderada.

Pel que fa a les previsions de Setmana Santa de l’any vinent, entre el 6 i el 10 d’abril, Bonell va avançar que s’estima una entrada de 58.000 vehicles, dels quals 39.000 entrarien per la frontera hispanoandorrana i la resta, fins a 19.000 vehicles més, per la francesa.
Etiquetes
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts