sindicats

El SEP defensa que també cal apujar tot l'IPC al sector privat

Creu que la CEA no “ha volgut veure quina és la realitat general que estem vivint”

Una assemblea del Sindicat d'Ensenyament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) va lamentar ahir la política salarial tirada endavant per l’executiu, perquè considera que “es crea un greuge major entre sectors”. Així, el SEP va demanar ahir que els increments salarials en el sector públic i privat siguin equivalents. “Som de l’opinió que el nivell de vida ha pujat per a tothom, no únicament per a un sector, i per tant, si hi ha una pujada de l’IPC per a un sector, hauria de ser de justícia que també s’augmentés a la totalitat de treballadors i treballadores”, van afirmar ahir en nota de premsa. En aquest sentit, consideren que “no s’ha dut a terme aquesta tasca per part de qui ho podria fer”, raó per la qual van proposar altres mesures des de la plataforma sindical per pal·liar la pèrdua del poder adquisitiu.

De fet, des del sindicat s’apunta que l’acord en el si del Consell Econòmic i Social no va ser possible perquè “cada membre de la composició ha treballat sobre dades diferents i no s’ha volgut veure quina és la realitat general que estem vivint actualment”. A més, es desmarquen de les conclusions extretes per l’executiu sobre l’increment salarial per al funcionariat, precisament, per aquesta diferenciació entre sectors.

Cal recordar que el Govern va decidir aplicar un increment del 7% a tots els treballadors públics, mentre que per al sector privat va aplicar increments decreixents segons els salaris, tot i que des de l’executiu es va recomanar a les empreses aplicar un increment de tot l’IPC.

ELS SINDICATS ES MOBILITZEN A LES XARXES PER PROMOCIONAR LA MANIFESTACIÓ DEL DIA 8

Durant el matí d’ahir els sindicats també van distribuir a les xarxes socials un vídeo i diversos cartells promocionant la manifestació prevista per al 8 de novembre. Sota el lema Espot, escolta, el poble es revolta, els sindicats van recordar que la marxa s’iniciarà a les 20 hores a la plaça Coprínceps i finalitzarà pels volts de les 21 hores a la plaça Guillemó. “És el moment per a una vida digna, un salari digne i una vivenda digna”, afirmen en el vídeo. D’altra banda, el Partit Socialdemòcrata va donar el seu suport als sindicats adherint-se a la mobilització i animant tota la ciutadania a participar-hi. “Hem de dir prou a les polítiques actuals que empobreixen cada vegada més Andorra”, va publicar Pere Baró a Twitter.

tracking