20è aniversari EFA

Pintat, Bartumeu i Martí critiquen la política salarial de Govern

Els excaps han parlat en l’acte del vintè aniversari de l’Empresa Familiar Andorrana

Vintè aniversari de l'EFAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els excaps de Govern JaumeBartumeu, Albert Pintat i Toni Martí han repassat aquesta nit els reptes de futur d'Andorra. Ho han fet en un acte organitzat per l'Empresa Familiar Andorrana que celebra el seu vintè aniversari.

En la taula rodona els tres excaps de Govern han carregat contra les darreres polítiques tirades endavant per l'actual líder de l'executiu, Xavier Espot, en matèria salarial i habitatge. Així, els tres excaps han titllat les actuals mesures d'intervencionistes o d'electoralistes.

Pintat ha criticat que no es deixi al mercat autoregular-se, mentre queBartumeuha apuntat que aquesta tasca s'hauria d'haver abordat en moments anteriors de la legislatura.Per últim, Martí ha considerat que s'hagin intervingut els salaris més enllà del salari mínim.

Reptes de futur de l'EFA

Per la seva banda, el president de l'Empresa Familiar, Daniel Armengol, ha apuntat que les empreses actuals de l'associació "han superat amb escreix els reptes que es van marcar ara fa vint anys". Tanmateix, també ha reconegut que les successions de les empreses familiars són el gran repte de futur de l'associació, com també ho és l'acord d'associació amb la Unió Europea.

El president de l’EFA també ha detallat que “des de l’EFA continuarem impulsant l’emprenedoria” i ha reconegut que “ens haurem de basar en un capitalisme més sostenible i una governança més social”.

A més ha asseverat que "l'actualitat recent en les últimes crisis viscudes han fet que s'intervingui més el mercat andorrà i que s'obri una escletxa en el nostre tarannà".

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, que no ha pogut assistir a la taula rodona per la sessió del Consell General, ha defensat que el Govern havia d’actuar davant la situació actual i ha considerat que “no és injust” que funcionaris i sector privat tinguin increments diferents. A més, ha demanat que no “s’enfronti” a una part de la societat amb l’altra i ha asseverat que “qui millor pot entendre la meva posició que els excaps de Govern”.

tracking