CERTAMEN “Una mirada sostenible”

Sofia Ortun guanya el concurs fotogràfic de FEDA

Les 232 fotografies presentades han posat el focus sobre el canvi climàtic o l’acció de l’ésser humà sobre l’ecosistema

La fotografia "Reflex" de Sofia Ortun Alves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fotografia "Reflex" de SofiaOrtunAlvesha rebut el primer premi de la primera edició del concurs de fotografia de FEDA, "Una mirada sostenible", segons informa la parapública en un comunicat. Així, aquest dimecres a la tarda elMWMuseu de l'Electricitat ha acollit el lliurament de premis del certament que vol incentivar i premiar el talent fotogràfic del país, a més de trobar les millors instantànies en l'àmbit de la sostenibilitat.

En aquest sentit, la fotografia guanyadora, segons descriu l'autora, tracta d'una mirada "cap a la vida" que s'ha qualificat des del jurat com "una mirada veritablement sostenible cap a la natura, però des d'un punt de vista diferent", tot valorant "l'originalitat de la posada en escena amb l'objecte delmirall envoltat de fulles de tardor". La companyiainformaque "Reflex" encapçalarà el calendari 2023 de FEDA, així com lanova exposició que s'estrenarà a principi del 2023 alMWMuseu de l'Electricitat i que estarà exhibida durant tot el primer trimestre de l'any.

"Flores demetal", deMaríadel Mar SánchezRodilla, una mirada sobre els molins eòlics de Cadis, ha rebut la menció especial Energia i Sostenibilitat. L'autora assegura en el text que acompanya la seva imatge que "també els gegants poden integrar-se en l'espai natural". El jurat ha valorat la bellesa d'aquest paisatge que integra un element tan important per a la transició energètica com el molí de vent, font d'energia renovable.

La menció especial Andorra i Sostenibilitat ha estat per a "Mirall delForquillo", de Guillem Casal Font. Una mirada des de l'estany del Querol d'un dia de tardor fred i amb boira que mostra la "fragilitat" i a la vegada, "l'equilibri de la nostra natura", en paraules de l'autor. A banda, el jurat també ha tingut en compte lavaloraciódel recurs que suposen els llacs d'alta muntanya com a font d'energia renovable. Totes dues s'exposaran igualment al museu de FEDA i apareixeran en el calendari 2023, segons assenyala la parapública.

A més d'aquestes, fins a vint fotografies més han estat reconegudes pel jurat per aparèixer a l'exposició i el calendari demostrant l'alt nivell de participació. FEDA destaca que les 232 fotografies presentades han posat el focus sobre el canvi climàtic, l'acció de l'ésser humà sobre l'ecosistema, el medi ambient, la biodiversitat, l'estalvi energètic i la producció d'energia amb fonts renovables, entre altres.

El jurat ha estat compost per la directora de Sostenibilitat, Comunicació i Relació amb el client de FEDA, Nerea Moreno, la coordinadora delMWMuseu de l'Electricitat,KatiaVilana, el tècnic de Comunicació de FEDA Jordi Domingo, el fotògraf andorrà EduardComellasi el fotoperiodista estatunidenc que exposa actualment alMWMuseu de l'Electricitat la seva obra "Un planeta submergit pel plàstic", JamesWhitlowDelano.

tracking