temporada d'hivern

Arcalís avança l'obertura de pistes a demà

Les precipitacions i les baixes temperatures permeten posar a punt l'estació ordinenca un dia abans del previst

Arcalís obre amb el 40% de les pistes obertes i el 25% dels remuntadors actiusGrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino Arcalís avança l’obertura de pistes a demà, dijous 1 de desembre, segons informa el domini en un comunicat. Les nevades dels darrers dies i la baixada de les temperatures, que han permès produir neu de cultiu, garanteixen la posada a punt de l’estació ordinenca un dia abans del previst, amb un 40% de les pistes obertes i el 25% dels remuntadors actius.Concretament, el Telecabina de Tristaina, el TSD Basera, el TSD La Coma i el TK Orri estaran oberts des d’aquest dijous a partir de les 9 hores, mentre que Terragalls, la Coma, la Balma, la part baixa de l’Hortell, la Canaleta, els Orris i el Túnel seran les pistes disponibles per als esquiadors. Paral·lelament, els equips tècnics de l’estació continuaran treballant per habilitar més pistes i ginys de cara al cap de setmana, i també durant el pont de la Puríssima.

A la resta de pistes, Pal Arinsal, Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig, la temporada d’esquí s’iniciarà divendres, com estava previst, segons va anunciar ahir Grandvalira en un comunicat. Les estacions rebran els primers esquiadors per al pont de la Puríssima, que ocuparà aquest any dos caps de setmana per la celebració a Espanya de la festivitat de la Constitució el 6 de desembre, per la qual cosa s’espera una alta afluència turística.

Grandvalira va indicar que les nevades dels darrers dies i la baixada de temperatures han permès a les estacions estar preparades per obrir al públic, tot i que encara no s’ha decidit les pistes, remuntadors, les activitats i els serveis i la restauració que estaran operatius a la resta de dominis. Tampoc no s’ha informat encara dels gruixos de neu de cap pista, en espera de possibles noves nevades durant la setmana. En tot cas, el domini va apuntar que anunciarà pròximament les condicions exactes d’obertura, que aniran evolucionant durant els propers dies precisament en funció de les previsions meteorològiques, que auguren més nevades i baixes temperatures.

Així mateix, Grandvalira recorda als clients que per evitar aglomeracions en la recollida de forfets poden ser previsors i comprar-los als punts habilitats des de fa dies. L’estand d’Illa Carlemany, la Casa de la Muntanya d’Ordino, les taquilles del telecabina de la Massana, del Funicamp, de Canillo i del Pas de la Casa, així com les oficines de Pal Arinsal de la Massana estan obertes per poder recollir i comprar l’Andorra Pass, el Nord Pass i el Mountain Pass.

Pel que fa al forfet escolar, l’únic punt de recollida són les oficines de Ski Andorra (carrer de la Valira, 2, d’Andorra la Vella), mentre que la compra i la recàrrega dels suports es pot realitzar a través de la pàgina de l’entitat.

OCUPACIÓ DEL 76% EL CAP DE SETMANA PASSAT

L’ocupació hotelera del darrer cap de setmana va ser del 76,16%, segons va informar ahir la Unió Hotelera a través d’un comunicat. Pel que fa a les dades de tota la setmana, és a dir, des de dilluns 21 fins a diumenge 27 de novembre, la mitjana d’estades de visitants va ser del 45,29%. Aquesta xifra representa una lleugera baixada respecte a l’ocupació registrada la setmana anterior (del 14 al 20 de novembre), quan l’ocupació registrada mitjana durant la setmana va arribar al 49%. Segons l’entitat, la setmana més forta a nivell de llits ocupats va ser la del 7 al 13 d’aquest més, amb un percentatge del 56%. En el cas de la primera setmana de novembre, la xifra va ser del 50%. El percentatge de la setmana passada representa el nivell més baix de llits ocupats durant tot el mes de novembre.

La neu permet obrir les pistes divendres

Les últims nevades permetran obrir les pistes divendres.

tracking