x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mestres del sistema andorrà

Estudiar a França

Una vintena d’establiments gals van informar ahir els alumnes de les possibilitats que ofereix el país.
Alumnes que ahir van assistir a la fira

Alumnes que ahir van assistir a la fira

Alumnes que ahir van assistir a la fira

Fernando Galindo
Fira d'orientació per estudiar a França 4

Fira d'orientació per estudiar a França

Fira d'orientació per estudiar a França

Fernando Galindo
Actualitzada 30/11/2022 a les 14:31
A la majoria d’alumnes del sistema d’educatiu andorrà els crida més l’atenció marxar a estudiar a Espanya que a França. Ho explicaven els joves que ahir van assistir a la Fira d’orientació per estudiar a França i ho apuntava també la ministra Ester Vilarrubla, que celebrava que s’hagués organitzat el saló amb la vocació que “es pugui anar compensant els estudiants que van al sud i els que ho fan al nord d’Andorra”.

“Personalment, prefereixo anar a Espanya”, assegurava la Sofia, de 16 anys. L’idioma és una de les principals raons. “Entendria molt millor les classes”, sostenia. L’Abril, de la mateixa edat, coincidia. “Se’m faria molt més fàcil que anar a França.” Així mateix, l’Alice sostenia que “em tira més anar cap a Espa­nya” i la Martina s’hi sumava: “Jo també tinc prioritat per anar a Espanya.” En canvi, la Martina es decantava per marxar al nord i assenyalava que la fira “m’ha ajudat a conèixer universitats”.

Ara bé, tots els alumnes amb qui va parlar el Diari van admetre que el factor econòmic és favorable a França. “La branca que més m’interessava era Espanya, però no descarto França, que és una bona oportunitat, també pel tema econòmic i perquè l’educació té bona reputació”, indicava en Roger. L’alumne, de 16 anys, va valorar que “està molt bé que hagin muntat això, perquè et dona idea de les branques que existeixen”. Així mateix, el seu company, en Joel, admetia que “encara no ho tinc clar perquè hi ha moltes opcions, tant a Espanya com a França”. Per en Joel serà decisiu el nivell de l’ensenyament a l’hora de decantar-se per una universitat o una altra.

Ahir, a la fira, més d’una vintena d’establiments francesos van informar els alumnes sobre les oportunitats que els ofereix el país del nord a l’hora d’estudiar. Des d’universitats fins al CROUS –que informa els alumnes de beques i els aconsella allotjament, entre d’altres–, els alumnes van poder resoldre tots els dubtes que tenien.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts