Energia

Estalvi energètic del 8% al novembre

El ministre Portaveu informa d'un tall de llum avui de les 19 a les 21 hores que no hauria d'afectar a la població

El ministre Jover avui en roda de premsaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de novembre tancarà amb un estalvi del consum energètic del 8%, segons ha anunciat el ministrePortaveui de Finances, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Jover s'ha mostrat "esperançat" i ha afegit que tot i que enguany ens hem trobat amb un mes d'octubre i de novembre menys freds -on la gent pot ser que hagi fet servir menys la calefacció- vol creure que s'està sent conseqüent amb l'estalvi energètic. "Anem en bona línia", ha assegurat.

El ministre ha especificat queel major descens del consum energètic s'ha mostrat en l'enllumenat públic, que ha disminuït un 12,7%, per darrera de l'administració pública, on les últimes dades representen un decrement del 12,4%. Els domèstics haurien arribat a un estalvi "més moderat" del 4,5%, mentre que pel sector privat el ministre no ha especificat les dades. En referència a aquest sector, Jover ha recordat que la ministra Calvó està estudiant implementar-hi obligacions d'estalvi, ja que ha detectat un "tractament heterogeni" de les mesures.

Tall de llum aquesta tarda

Jover ha informat d'un tall de llum que tindrà lloc avui entre les 19 i les 21 hores per part d'Espanya i que "no hauria d'afectar" a la població andorrana. Es tracta del cinquè tall provinent del sud i el ministre afirma que es resoldrà de la mateixa manera que en les anteriors ocasions: "Fent-se més energia a Andorra amb les reserves que es tenen i important-ne més des de França", ha explicat.

Aprovació modificació tarifes elèctriques

Tanmateix, el ministre ha informat de l'aprovació de la modificació de les tarifes elèctriques de FEDA. Jover ha recordat que s'ha "castigat" els consums més elevats i als gairebé nuls, "beneficiant als consums més moderats i majoritaris al país". Amb tot, el titular de Finances ha comparat les tarifes domèstiques del Principat amb la dels països veïns, afirmant que la d'aquí és un 50% més baixa que la de França i està un 100% per sota de les tarifes espanyoles.

tracking