x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Poder adquisitiu

Els lloguers pujaran un 2% o un 5% segons si estan en vigor

Espot argumenta que cal fer el mercat mínimament rendible
La reunió del Consell Econòmic i Social.

La reunió del Consell Econòmic i Social.

La reunió del Consell Econòmic i Social.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/11/2022 a les 12:06
El projecte de llei presentat ahir també regula els increments que es podran dur a terme durant l’any vinent en els contractes de lloguer. En aquest cas, el Govern diferencia entre aquells que estan en vigor i els que venen prorrogats d’anys anteriors. En el primer cas, els lloguers només podran pujar un 2%, perquè entén el Govern que els preus del contracte ja reflecteixen la realitat del mercat actualment. Per contra, aquells contractes que es veiessin prorrogats forçosament per les diferents lleis de mesures urgents en matèria de l’habitatge es podran incrementar fins a un 5%. Tanmateix, en aquesta segona casuística, en el cas que propietari i llogater haguessin arribat a un acord per desafectar el contracte i incrementar-lo un deu per cent a canvi d’un nou contracte de cinc anys, no es podrà dur a terme cap tipus de revaloració al gener. Una decisió que el cap de Govern va defensar perquè cal fer el mercat immobiliari “mínimament rendible” per incentivar la construcció de mercat de lloguer. Per la seva banda, el ministre Filloy va reconèixer que les dades relatives al preu mitjà de les hipoteques “mostren els paràmetres” en els quals es mou la construcció. “La situació és complexa i caldran més mesures”, va defensar Filloy.
Etiquetes
  • #10 10
    (30/11/22 12:44)

    Usura va dir..
    Si, clar que pujaran, com la cistella de compra, la llum, etc.... impostos, IGi, etc, No veus que encara respirem aixo vol dir que encara no estem ofegats del tot, nomes quan deixem de respirar s'adonaran de la realitat i es aqui, quan reconeixeran els seus errors o no, perque encara son capaços de pujar un 10% mes encara. Pero si els qui tenen els pisos de lloguers son ells mateixos, han de seguir mantenint el seu alt nivell de vida. Hauriem de començar a pensar en fer vaga general i/o okupa de pisos buits.

    Respondre
  • #9 Amadeu
    (30/11/22 11:58)

    Els pisos de lloguer tots a la venda.. Els privats no són una ONG!!

    Respondre
  • #8 cabirol
    (30/11/22 10:20)

    Comunismo va dir..
    Però quina poca vergonya què tens,aveure si el lloguen 10 temporers com dius tu a 2000€ i es porten fins i tot les portes.
    Gent com tu és lo que sobra en aquest país.

    Respondre
  • #7 Àngel Gironès
    (30/11/22 10:10)

    Controlar els preus sempre té una conseqüència immediata: el desproveïment. L'oferta de lloguer disminuirà i els preus pujaran.

    Respondre
  • #6 Biblia
    (30/11/22 09:21)

    El hombre no puede gobernar al Hombre ". Un text de la biblia.

    Respondre
  • #5 fiascu
    (30/11/22 09:09)

    Que a Andorra, de per si un espai petit amb un sòl edificable reduït, l'habitatge sigui un negoci i no un dret, es doblement greu.. no tenim espai on fer suburbis amb habitatges dignes per a la població resident, no volem blocs subvencionats!!! volem simplement habitatges dignes i disponibles per poder canviar segons la nostra vida ens ho demana.. de solters... a casats.. etc etc.. els nostres polítics intervenen perquè no tenen altre remei, perquè no tenen cap política d'habitatge, perquè només improvitzen.. o potser perquè deuen de ser els màxims beneficiats i no tenen cap interès real en arreglar aquest greu problema de país.

    Respondre
  • #4 Estafa
    (30/11/22 09:07)

    Els liberals pitjor que DA... aneu cap a casa i no sortiu més

    Respondre
  • #3 Comunismo
    (30/11/22 07:49)

    Ya está bien de la intrusismo del gobierno, dejen que suba mis pisos al precio que quiera, prefiero cobrar 2000€ y que vivan de coliving 10 temporeros a ganar como ahora 600 por uno del país, estoy perdiendo mucho dinero

    Respondre
  • #2 Neocons
    (30/11/22 06:48)

    Finalment, el tema de l'especulació dels lloguers s'ha legalitzat per llei, mana el mercat i l'habitatge no és un dret, és un negoci.

    Respondre
  • #1 Usura
    (30/11/22 06:44)

    Pujaran encara més? Però si en dos anys han pujat un 40% de mitjana...!!! Més que incompetents sou còmplices.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts