Llei de l'exercici de la professió d'advocat

Els advocats denuncien que la llei no recull les seves propostes

El col·lectiu reivindiquen detallar les activitats exclusives dels professionals per lluitar contra l’intrusisme

Sònia BaixencFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d'Advocats ha fet públic avui el seu malestar amb el resultat final l'avantprojecte de Llei de l'exercici de la professió d'advocat i del Col·legi d'Advocats elaborat per Govern, que s'entrarà demà a tràmit parlamentari. En primer lloc, estan en desacord amb l'article 2 de l'entramat legislatiu, que regula l'objecte de la professió. "En el redactat aprovat pel Col·legi es precisen amb més detall les activitats exclusives dels advocats, vinculades a l'assessorament, la consulta i l'elaboració d'informes", ha indicat la degana, Sònia Baixench, amb l'objectiu de "mitigar l'intrusisme". Segons ha detallat, el redactat proposat pel Col·legi limita als advocats la potestat d'assessorar jurídicament a tercers, com passa als països veïns i a Europa.
L'altre punt conflictiu és l'apartat tècnic que especifica la modificació dels estatuts. Mentre que la proposta de l'executiu exigeix la majoria absoluta dels membres del Col·legi per modificar els estatuts, l'entitat demana que es pugui fer amb majoria simple. El motiu, segons ha explicat Baixench, és que pràcticament la meitat dels membres del Col·legi són advocats no exercents, i que la implicació dels segons "sempre és més difícil d'aconseguir". Per tant, si finalment tira endavant la proposta del Govern, sense la majoria absoluta el Col·legi no podria adaptar els estatuts a la nova llei, tal com exigeix el text normatiu que es faci en el termini de tres mesos.
Per això, el Col·legi d'Advocats s'ha reunit amb els grups parlamentaris per traslladar-los les seves demandes. "Ens han escoltat, ens han demanat i estem a l'espera. Ens van dir que ens farien part de la seva resposta", ha manifestat Baixench.

Proposta per modificar el torn d’ofici
Pel que fa a les retribucions del torn d'ofici, el Col·legi ha informat que està elaborat una proposta per presentar-la al ministre d'Interior. En aquest sentit, el vicedegà, Xavier Sopena, s'ha referit a les dificultats que viuen els advocats que estan treballant en el torn d'ofici a la causa primera de BPA. D'altra banda, ha afegit que els honoraris són "insuficients", ja que fa anys que no s'han actualitzat.
tracking