x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
EMBARÀS CRÍPTIC

El Pas es mobilitza per ajudar una mare sense recursos amb un nounat

La dona, de 34 anys, no va saber que estava embarassada fins al moment del part
Una usuària demanant ajut per la família a través de Facebook.

Una usuària demanant ajut per la família a través de Facebook.

Una usuària demanant ajut per la família a través de Facebook.

facebook
Actualitzada 30/11/2022 a les 12:05
Els veïns del Pas de la Casa s’han mobilitzat els darrers dies per ajudar una mare sense recursos amb un nounat. La dona, d’origen portuguès i 34 anys, es va adonar que estava embarassada al mateix moment del part. Hores abans va trucar a una ambulància perquè “tenia dolors molt forts”, i va ser quan els metges li van dir que estava de nou mesos preparada per donar a llum.

Aquest tipus d’embarassos reben el nom d’embarassos críptics o silenciosos. Es produeixen quan una dona està embarassada però que ho desconeix fins que està en estat molt avançat o el part és ja imminent. Sol donar-se en dones amb menstruacions irregulars o amb menopausa precoç, i normalment les mares no tenen els símptomes associats a l’embaràs o els ignoren.

És el cas d’aquesta dona veïna del Pas de la Casa. Segons va explicar ahir al Diari, no va sospitar en cap moment que estava embarassada: “Notava que m’havia engreixat una mica, però no pensava que fos per aquest motiu.” De fet, va exercir de cambrera fins a l’últim moment, inclús fent hores extres. Però de sobte un dia va començar a trobar-se tan malament que va decidir trucar a una ambulància perquè anés a casa seva i, just aquell dia, es va adonar que en poques hores seria mare d’un nen.

El part va ser dilluns al centre de salut de Pas de la Casa i no hi va haver cap complicació: “Per sort, el nen i jo estem sans i estalvis.” La gran dificultat amb què es va trobar la mare és que no tenia recursos per fer front al naixement sobtat. Durant els set anys que fa que viu al país sempre ha treballat de cambrera i, tot i que té “una bona nòmina”, no té per a tot. Té una altra filla de vuit anys i un lloguer i una cistella de la compra que “no fan més que pujar”.

Atesa la situació, va parlar amb uns amics que de seguida van mobilitzar els residents del Pas de la Casa per ajudar la família. Aquesta va ser la crida que va fer una usuària a través del grup de Facebook PasCasenc: “M’acaben d’informar que una dona del Pas de la Casa necessita la nostra ajuda urgent. Ha tingut un bebè i no té absolutament res. Si algú de vosaltres té roba o accessoris de bebè que ja no fa servir o vol ajudar-la amb qualsevol altra cosa us ho agrairia molt”.

Les donacions han estat sobretot roba de nadó, biberons, llet i també un bressol per al petit. La mare va afirmar que està “enormement agraïda” amb totes les ajudes que ha rebut i continua rebent i, de moment, pot tirar endavant amb això. “En un futur penso que ja tindrà una millor situació econòmica. A més, el pare del petit i jo ens hem arreglat i tindrem dos sous”, va afegir.

Finalment, la mare va voler reivindicar la necessitat “d’un indret on els pasdelacasencs puguin deixar coses que ja no utilitzin, de nadó o d’una altra índole, i que serveixin per a d’altres”.
Etiquetes
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts