SEGURETAT SOCIAL

Conveni per intercanviar dades dels pensionistes amb Espanya

Permetrà evitar pagaments indeguts en cas de defunció a l’estranger

Façana de l'edifici de la CASS.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de la CASS ha aprovat un conveni amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) d’Espanya per facilitar la transmissió de dades de control de pensionistes entre ambdós països. El conveni va ser acordat en la sessió d’ahir i permetrà informar de les defuncions dels pensionistes residents a l’altre país per pagar les corresponents pensions fins al moment de la mort i evitar pagaments indeguts, i també informar de les pensions cobrades pels assegurats residents a l’estranger. D’aquesta manera, se sabrà l’import de la pensió estrangera que cobra un pensionista resident al país, permetent conèixer el total d’ingressos reals d’un pensionista i, per tant, si pot accedir o no a una ajuda. El conveni ha estat transmès a Govern perquè el validi i, si s’escau, el ratifiqui.

El consell d’administració de la parapública també va donar llum verd a un conveni amb el Centre Mèdico-Quirúrgic. El centre opera a Andorra des de l’any 2016, servint de plataforma estructural per donar suport a les consultes externes i espais quirúrgics i odontològics als professionals que, amb conveni com a compte propi amb la CASS, utilitzen aquests espais i serveis de suport. Ha aprovat la convenció amb el CMQ per a les tècniques i prestacions per a les que està degudament autoritzat.

La sessió d’ahir també va aprovar la contractació de l’empresa Orgoa, per a l’optimització de la gestió i facturació de pròtesis i material quirúrgic, així com la reducció de costos.

Tanmateix, la CASS ha respost favorablement a l’actualització de les tarifes de monitoratge de glucèmia i al reemborsament dels fàrmacs anomenats PrEP (profilaxi preexposició) del VIH. Finalment, es va aprovar l’adjudicació del manteniment del material i programari IBM a l’empresa Andorsoft, SA.

tracking