CENTRE PENITENCIARI

Aprovada l'àrea de salut mental de la presó

El nou reglament preveu acollir les persones internades per causa psiquiàtrica

La presó de la Comella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha aprovat aquest dimecres, a proposta delministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Reglament de l’estructura orgànica del Departament d’Institucions Penitenciàries, i conseqüentment també el Decret d’estructuració del Ministeri de Justícia i Interior. L'objectiu d'aquesta nova normativaés donar resposta a les necessitats operatives i de gestió actuals del departament. En aquest sentit, es fa necessari addicionar-hi l’àrea de salut mental, que pugui acollir les persones a les quals l’autoritat judicial hagi imposat una mesura de seguretat d’internament en existir una circumstància eximent per causa psiquiàtrica.

En aquest sentit i considerant que l'assistència sanitària és un element primordial, segons ha explicat el ministre Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres, es preveu una atenciómultidisciplinària amb professionals d’atenció mèdica,

psicològica, d’infermeria i d’atenció social i educativa.

Per tant, amb aquest nou reglament, elDepartament d’Institucions Penitenciàries, al qual s’adscriu el Cos Penitenciari, integrarà l'àrea penitenciària, la de salut mental, l'administrativa, tècnica i de suport.

tracking