Mesures poder adquisitiu

Increment de lloguers del 2% o del 5% l'any vinent

Espot defensa que s'ha de donar un mínim rendiment als propietaris

Víctor Filloy ha comparegut avui amb el cap de GovernSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha presentat aquest matí les mesures d'actualització dels arrendaments per al 2023 que aprovarà demà en la reunió del consell de ministres. La decisió de l'executiu ha estat fixar una pujada d'un màxim del 5%, com havia avançat el Diari, per a tots els contractes que estiguin prorrogats perquè ja han vençut, i un màxim del 2% per als contractes que estan en vigor i que es van signar fa més d'un any.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha argumentat que l'increment s'aplica "de manera continguda" en els cas de la revalorització dels habitatges perquè la pujada és inferior a la de salaris i alhora s'aprova l'augment perquè el lloguer "sigui mínimament rendible per als propietaris" perquè si no pot tenir com a efecte que hi hagi menys pisos destinats al lloguer, més reducció de l'oferta i encariment de l'habitatge. I ha reivindicat les mesures que l'executiu està aprovant amb vessant social destacant que "entre el 70% i el 80% dels llogaters estan protegits" perquè tenen els contractes prorrogats de manera forçosa i no podien tenir revisions superiors a l'IPC fins ara i que sobrepassin el 5% per a l'any vinent.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha recalcat que aquests percentatges d'increment de lloguers no afecten als casos on s'hagi arribat a una entesa per renovar el contracte. Aquesta casuística correspon a propietaris i llogaters que hagin acordat una pujada màxima del 10% amb la signatura d'un nou contracte per cinc anys.

tracking