Consell d'administració

Conveni de la CASS amb Espanya per intercanviar dades de pensionistes

L'acord permetrà evitar pagaments indeguts en cas de defunció a l'estranger

Dos padrins davant de la seu de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Administració de laCASSha aprovat un conveni amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) d'Espanya per facilitar la transmissió de dades de control de pensionistes entre ambdós països. El conveni ha estat acordat en la sessió d'avui i permetrà, per una banda, informar de les defuncions dels pensionistes residents a l'altre país per pagar les corresponents pensions fins al moment de la defunció i evitar pagaments indeguts, i també informar de les pensions cobrades pels assegurats residents a l'estranger. D'aquesta manera,essabrà l'import de la pensió estrangera que cobra un pensionista resident al país, permetent conèixer el total d'ingressos reals d'un pensionista i, pertant, si pot accedir o no a una ajuda, segons afirma laCASS. El conveni ha estattransmèsa Govern perquè el validi i, si s'escau, el ratifiqui.

La sessió d'avui també ha aprovat la contractació de l'empresaORGOA, per al'optimitzacióde la gestió i facturació de pròtesis i material quirúrgic, així com la seva reducció de costos.

Tanmateix, el Consell d'Administracióha respostfavorablementa l'actualització de les tarifes de monitoratge de glucèmia i al reemborsament dels fàrmacs anomenatsPrEP(Profilaxispreexposició) del VIH.Finalment, s'ha aprovat l'adjudicació del manteniment del material i programari IBM a l'empresaAndorsoft, S.A.

tracking