Govern

El servei Meteorològic i Météo France renoven el conveni de col·laboració

La ministra Calvó destaca la importància de la cooperació en previsió meteorològica i perill d'allaus de muntanya

Renovació del conveni de col·laboració entre el servei Meteorològic i Météo FranceGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, SílviaCalvó, ha signat avui la renovació del conveni de col·laboració ambMétéoFranceen el marc de la meteorologia i la climatologia. La signatura de l'acord ha tingut lloc a la seu deMétéoFrancea París i és el reflex d'una llarga cooperació entre ambdues organitzacions que ha "construït forts vincles i sinergies que han beneficiat totes les parts", segons afirma Govern en nota de premsa.

Calvó, que s'ha reunit amb la directora general deMétéoFrance,VirginieSchwarz, per firmar el conveni, s'ha mostrat convençuda de la importància de la col·laboració, especialment rica en matèria de previsió meteorològica i de perill d'allaus en muntanya, consideren. El document estipula cinc prestacions d'assistència que contribueixen a la seguretat i que són proveïdes perMétéoFrance, com la previsió evolutiva de la situació meteorològica; la previsió del perill d'allaus; la vigilància meteorològica; l'assistència a la prevenció i la lluita contra el foc als boscos, i la informació sobre el perill ultraviolat. A més, el serveifrancèsproveeix dades històriques i sèries climatològiques de les estacions franceses limítrofes del territori andorrà.

La delegació andorrana ha aprofitat la trobada per visitar el centre de previsió d'île-de-Francei el centre de relació amb els mitjans de comunicació.

tracking