El Raonador del Ciutadà demana apujar el salari mínim un 10%

Marc Vila també proposa fer extensiva la gratuïtat del transport públic als temporers

El raonador del ciutadà avui en roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, reivindica augmentar el salari mínim -que és de 1.200 euros- un "no menys del 10%",i fins el salari mitjà -que se situa en 2.200- segons l'IPC del 2023. Aquesta acció, argumenta, situaria el salari mínim en 1.320 euros, el 60% del salari mitjà. Segons ha apuntat, aquest va ser el compromís del cap de Govern, Xavier Espot, i també és el que marca la Carta Social Europea.

"S'ha d'anar a un augment progressiu dels salaris i ara cal fer-ne un de gros", ha sostingut Vila, advertint que "si no, aquest país serà invivible". En aquest sentit, ha apuntat a la situació econòmica social, amb l'augment del cost de l'energia, de l'habitatge i els aliments. "Una pujada justifica una mesura forta i contundent que doni coixí a les famílies per passar l'hivern i l'any que ve de la manera menys traumàtica", considera.

D'altra banda, Vila ha reclamat estendre lagratuïtatdel transport públic als treballadors temporers. A parer seu, és "injust" que persones que resideixen legalment al país no puguin gaudir de la mesura.

tracking