x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El TC admet a tràmit el recurs d'un home condemnat per abús sexual a la filla

Està complint una pena de nou anys de presó i vol que s’anul·li la sentència
Centre penitenciari de la Comella.

Centre penitenciari de la Comella.

Centre penitenciari de la Comella.

ARXIU
Actualitzada 28/11/2022 a les 13:03
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara d’un home condemnat a nou anys de presó per haver abusat sexualment de la seva filla. La representació processal de l’home considera que tant la sentència del Tribunal Corts com la del Superior que va elevar a definitiva la pena imposada en primera instància vulneren els drets del seu client a la jurisdicció, a un procés degut, a la defensa i a la presumpció d’innocència, reconeguts a l’article 10 de la Constitució. I és per això que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l’empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets esmentats, que anul·li les sentències impugnades, que s’adoptin les mesures per restaurar els drets fonamentals vulnerats i que es declari la responsabilitat del poder judicial de l’Estat per l’error comès.

Cal recordar que el Tribunal de Corts va considerar culpable l’home d’un delicte d’abusos sexuals continuats a la filla menor de 14 anys i d’un delicte de violació en grau de temptativa. A banda dels nou anys de presó ferma, la sala també el va condemnar a la prohibició d’entrar en contacte amb la seva filla durant 12 anys i va inhabilitar els drets de pàtria potestat, guarda i custòdia i el règim de visites per un període de tres anys. La sentència en primera instància va ser recorreguda i el Tribunal Superior va mantenir la decisió del Tribunal de Corts.

Durant el judici es va posar en relleu que el pare va agredir la menor durant anys fins que la nena va decidir alertar l’escola i explicar la situació que vivia a casa. Tot això després d’haver-ho manifestat a la mare, que en va fer cas omís i mai no va evitar els fets. La dona també va ser condemnada per aquests fets a cinc anys de presó condicional amb l’obligació de presentar-se davant el servei d’infància. A més a més, la filla haurà de ser indemnitzada amb un import de 8.000 euros.

La relació familiar que uneix la víctima i els agressors –parentiu ascendent– i el fet que, per l’edat, la llei considera que es tracta d’una víctima especialment vulnerable, van constituir agreujant de tipus penal a l’hora de dictar el càstig.

L’home està empresonat a la Comella des que se’l va detenir, a final del 2020.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts