XLIV edició de la Nit Literària Andorrana

L'escriptor Francesc Puigpelat s'endú el Premi Fiter i Rossell de novel·la

L’obra guardonada es titula ‘Abril’ i l’autor català ha obtingut 10.000 euros

L'escriptor català Francesc Puigpelat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor i periodista català Francesc Puigpelat i Valls ha estat el guanyador del Premi Fiter i Rossell de novel·la de la XLIV edició de la Nit Literària Andor­rana. L’obra guardonada es titula Abril i el premi, dotat pel ministeri de Cultura, és d’un import de 10.000 euros. L’escriptor, nascut a Sitges, ja havia guanyat en altres certàmens literaris del Principat, com en el Premi Carlemany per al foment de la lectura de l’any 2019 per La nedadora, i en el Premi Carlemany de novel·la de l’any 2005 per Els llops.

La Nit Literària Andorrana va concloure ahir amb nou premis i deu premiats, ja que el Premi lauredià de periodisme compta amb dos guanyadors. Un dels premiats és Adrià Esteban, per dos dels seus escrits al Diari d’Andorra, i l’altre és Alba Doral, per dos dels seus articles publicats al diari BonDia. La quantia de diners, dotada pel comú de Sant Julià de Lòria, és de 1.250 euros.

Una altra de les guanyadores, aquest cop del Premi Juli Verne de ciència-ficció i fantasia, és Lucía Muñoz Cuevas, per l’obra Contes que comencen al cel, recorren muntanyes i acaben capbussant-se al mar. En aquest cas, el premi és de 2.000 euros.

Per acabar, Nil Forcada i Vives va guanyar en la recuperada categoria d’assaig literari; Agustí Franch i Reche en teatre; Joaquim Brustenga Etxuari en novel·la curta; Jesús Pacheco Julià en contes i narracions; Àngel Fabregat i Morera en poesia, i, per acabar amb els premis, Ester Llop en investigació històrica.

PREMIATS

ASSAIG LITERARI

Nil Forcada Vives

PERIODISME

Adrià Esteban i Alba Doral

CIÈNCIA-FICCIÓ I FANTASIA

Lucía Muñoz Cuevas

TEATRE

Agustí Franch i Reche

NOVEL·LA CURTA

Joaquim Brustenga Etxuari

CONTES I NARRACIONS

Jesús Pacheco Julià

POESIA

Àngel Fabregat i Morera

INVESTIGACIÓ HISTÒRICA

Ester Llop

NOVEL·LA

Francesc Puigpelat i Valls

tracking