x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
assemblea constituent del partit

Concòrdia descarta pactar amb DA

Escalé serà el candidat a cap de Govern a les properes eleccions i Cairat i Losada, copresidents del partit
Cerni Escalé i Cerni Cairat

Concòrdia descarta pactar amb Demòcrates

Cerni Escalé i Cerni Cairat

Fernando Galindo
El candidat a cap de Govern de Concòrdia, Cerni Escalé, i el copresident de la formació Cerni Cairat, a l'assemblea.

El candidat a cap de Govern de Concòrdia, Cerni Escalé, i el copresident de la formació Cerni Cairat, a l'assemblea.

El candidat a cap de Govern de Concòrdia, Cerni Escalé, i el copresident de la formació Cerni Cairat, a l'assemblea.

Fernando Galindo
Membres de Concòrdia a la seu del partit, ahir.

Membres de Concòrdia a la seu del partit, ahir.

Membres de Concòrdia a la seu del partit, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/11/2022 a les 15:30
Concòrdia ja té cara visible per encapçalar la llista a les properes eleccions generals. Cerni Escalé serà el candidat a cap de Govern i Cerni Cairat i Olalla Losada comparteixen la presidència del partit. Així es va anunciar ahir després de l’assemblea constituent de la jove formació, que va prendre la decisió per unanimitat. Escalé i Cairat van afirmar amb fermesa que estan il·lusionats amb el projecte i que se senten “forts” i amb “un equip capaç” de concórrer a les eleccions generals en solitari a la llista nacional. Pel que fa a les llistes territorials, el partit encara no n’ha parlat, tot i que la voluntat és ser-hi present. Tampoc han debatut encara què fer en cas d’un escenari d’hipotètics pactes postelectorals, però, segons Cairat, “no tanquem la porta” a ningú excepte a DA, amb qui va reconèixer que “després que hagin estat governant aquests darrers 12 anys seria pràcticament impossible arribar a un acord”. En tot cas, va remarcar, “ara estem centrats en el nostre projecte”.

De moment, la formació, que ja té una trentena d’afiliats, segons van destacar Escalé i Cairat, vol mantenir-se “fidel al nostre ideari”. “Seria un èxit tenir presència institucional”, va indicar Escalé, que va insistir en el fet que “tenim gent suficient i idees fortes per presentar-nos en solitari”. En aquest sentit, va deixar clar que “tenim la mirada més enllà de les generals”, deixant clar que el projecte també es vol fer un lloc en el futur i de cara als comicis comunals.

Per Escalé, “la política andorrana ha estat massa transaccional fins ara. Estem acostumats a parlar primer dels noms i no de les idees polítiques, i Concòrdia vol trencar amb això”. “No hauríem d’estar parlant de famílies polítiques, sinó sobre el projecte de país. I si trobem altres persones que comparteixen el mateix projecte de país ja hi haurà el lloc i el moment per parlar sobre acords d’algun tipus”, va considerar el candidat de Concòrdia.

El partit vol buscar “solucions als mals endèmics del país”, va destacar Cairat. En la mateixa línia es va expressar Escalé, que va apuntar que “en un moment en què l’habitatge de propietat passa a ser un luxe i quan es venen els prats i els boscos a inversors estrangers, calen respostes valentes i en profunditat a aquests reptes”. “Estem encoratjats per respondre als problemes del país amb solucions estructurals”, va remarcar qui encapçalarà la llista nacional. La formació anirà desgranant “a poc a poc” les línies programàtiques que vol defensar en les properes eleccions generals i que acabarà de definir en una nova assemblea que preveu fer a mitjan del mes de gener. “Afrontem el repte amb molt d’optimisme perquè hem vist que des del juliol que vam fer una primera presentació el projecte ha crescut i té acceptació”, va valorar Cairat.

COPRESIDÈNCIA
Concòrdia és el primer partit al país a comptar amb una copresidència i, segons va informar ahir la formació, un dels càrrecs serà incompatible amb qualsevol càrrec electe o de designació política. Així, al tàndem Cairat-Losada s’uneix com a tresorer Martí Alay i seran vocals Sílvia Alves, Cerni Escalé, Sergi Esteves, Albert Gomà, Paula Przybylowicz, Núria Segués i Ramon Tena.


El grup polític també va informar que en l’àmbit organitzatiu s’estructurarà amb grups de treball temàtics, que seran el centre de l’acció del partit. La formació acceptarà residents i nacionals com a afiliats i perquè ocupin càrrecs de responsabilitat dins del partit. El partit es vol posicionar com una alternativa que opta per la transparència i per això, “per regla general, les reunions seran obertes a tothom que hi vulgui participar”, van indicar en un comunicat després de l’assemblea. En el mateix, es va apuntar la conservació del patrimoni natural, la problemàtica del lloguer i el sentiment de país com a eixos principals de treball.
Etiquetes
Veure’n més
57
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts