Vela demana més concreció al projecte de llei de recerca biomèdica

La majoria recorda que un text específic quedaria obsolet en poc temps

Sessió del consell generalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha desestimat aquest matí l'esmena a la totalitat al projecte de llei de la recerca en l'àmbit de la salut i la biomedicina amb els vots en contra de la majoria i l'abstenció deTerceravia, quedant-se sols el grup socialdemòcrata i la consellera no adscrita. Durant el debat la consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha demanat la retirada del text presentat pel Govern perquè "no ofereix la seguretat jurídica necessària" per al desenvolupament d'aquest tipus d'activitats. Així, Vela ha centrat les seves intervencions a demanar "més concreció" al text i també a evitar "afavorir alguna empresa".

Cal recordar, que aquest text legal és el que donarà base legal a Grífols per tirar endavant el laboratori P3, projectat a Ordino. En aquest sentit, des dels grups de la majoria s'ha recordat que "aquest és text molt complex en un camp que evoluciona molt ràpidament", ha dit la consellera Sílvia Ferrer. Motiu pel qual tots els grups que donen suport a l'executiu han defensat que un text molt específic quedaria obsolet ràpidament.

Per la seva banda,Terceraviaha decidit abstenir-se i treballar el text en comissió parlamentària, mentre que Montaner ha carregat pel que ha considerat un text "a mida" per a l'empresa catalana per un projecte que pot comportar riscos per a la salut de la ciutadania, segons la consellera no adscrita.

tracking