COMERÇ

Les vendes a grans superfícies baixen un 7,1% al setembre

El 65,6% dels treballadors eren dones, a diferència del 34,4% restant d'homes, que mostra una estabilitat en el darrer any

Compradors en un supermercat el 13 de març de l'any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Índex general de vendesde les grans superfícies comercials ha disminuit un 7,1% al setembre respecte al mateix mes de l'any anterior, segons es desprèn de l'informe d'Estadística d'aquest dijous. Així, pelque fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris cau un 0,8% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) disminueix el 12,8% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquestavariació general anual se situa per sota de les xifres d’Espanya que és d'un 10,2% i França que és del 9%.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent al setembre del 2022 experimenta una caiguda del 27,8% respecte a l’agost del 2022, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Per altra banda, pel que fa al personal ocupat a lesgrans superfícies comercials, al setembre del 2022, l'ocupació va decreixer el 2% en comparacióamb el mateix mes de l’any anterior, i disminueix un 4,7% respecte a l’enregistrat a l’agost del 2022. Per sexes,el 65,6% correspon al gènere femení i el 34,4% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si comparem les dades amb el mateix període de l’any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments augmenta l'1,5% al setembre del 2022. D’altra banda, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies disminueix el 2,7% aquest mateix mes.

La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials al setembre del 2022 es distribueix entre el 92,8%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 7,2% restant dels ocupats, que gaudeix d’una jornada laboral a temps parcial.

tracking