TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Rebutjada una causa d'un client amb fons no traspassables de BPA

El TC ha desestimat el recurs per vulneració del dret a la jurisdicció i inactivitat administrativa

Oficines de BPA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional ha desestimat entrar a tràmit el recurs d'empara interposat per la representació processal d'un ciutadà qui obrí el maig del 2018 una demanda contra l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) per entendre queels seus actiusno podien sertransmesosa Vall Banc per ser considerat "client notraspassable". La Batllia va desestimar la demanda declarant que la resolució de l'AREBera ajustada a dret. L'interessat va decidir formular un nou recurs d'apel·lació a la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia el juny del 2020 contra la sentència dictada, qui també va desestimar el recurs.

Amb tot, la representació processal de l'interessat va interposar un recurs d'empara contra la impossibilitat d'accés a la jurisdicciói/oa la inactivitat de la jurisdicció ordinària, per unapresumpta vulneraciódels drets a la defensa i a un procés en contra els seus drets a obtenir una decisió fomentada i a un judici de durada raonable. L'interessat exposa que ha ofert la seva "màxima col·laboració" amb les autoritats i que ha aportat tota la documentació sol·licitada per aclarir els dubtes sobre els seus actius. A més, afirma que laUIFANDno li ha permès lliurar una carta en què es posava a la seva disposició "amb plena voluntat de col·laboració". Tanmateix, afegeix que el Raonador Ciutadà no ha donat resposta a una carta seva amb data del gener del 2022.

En l'aute publicat avui alBOPA, elTC informa que no admet a tràmit el recurs d'empara, manifestant que "s'al·lega una suposada vulneració del dret a la jurisdicció quan no hi ha pròpiament en marxa cap procés jurisdiccional", ja que l'anterior procés va concloure el juny del 2020. A més, afegeix que pel que fa al cas d'inactivitat administrativa, la qüestió roman "fora de la competència d'aquesta jurisdicció constitucional".

tracking