Espot assegura que "està molt tranquil" davant la querella dels Cierco

El cap de Govern afirma que totes les accions fetes en l'anterior mandat, per l'actual i en nom propi han estat "absolutament irreprotxables i exemplars"

El cap de Govern aquesta tarda en roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació que està "molt tranquil" davant la querella que l’exaccionista majoritari de BPA, Higini Cierco, ha interposat contra ell. "Totes les accions que s’han dut a terme per l’anterior Govern, per l’actual Govern i jo en nom propi han estat absolutament irreprotxables i exemplars", ha assegurat. En concret, la querella l’acusa de prevaricació i tràfic d’influències en relació a la gestió de l’afer BPA i en concret a l’elaboració de l’anomenada llei BPA que va permetre la creació de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i el procés d’intervenció del banc.

La querella afirma que la llei perjudicava els Cierco i beneficiava a la família de l’aleshores ministre, que també tenien accions al banc. Espot ho ha desmentit categòricament i ha deixat clar la llei es va basar en el concepte de "control societari" segons el qual es va perjudicar a tots els accionistes que van perdre el valor de les accions que tenien i es va anar "només contra aquells accionistes que es podia considerar que tenien un control de la societat i per tat podien tenir algun tipus de responsabilitat en els fets que van conduir a la nota del FinCEN" així com als membres del consell d'administració que "tenien una capacitat d’incidència". Espot ha assegurat que "vaig defensar l'interès general abans de l’interès de la meva família".

El líder demòcrata també ha manifestat que és "curiós" que la querella s’interposés dijous passat, "just l’endemà" que Espot anunciés la seva candidatura a la reelecció. "Curiosament també", ha afegit, l’acció judicial arriba "sis i en alguns casos nou anys després de molts dels fets que s’imputen en aquesta querella". "És certament sorprenent", ha considerat.

tracking