reaccions al missatge del líder de da

PS i Concòrdia critiquen Espot per “intolerant” i per “falta de propostes”

López destaca “la mala baba” dels discurs i Cairat lamenta “la manca de contingut”

El president de DA, Xavier Espot, durant el seu discurs al congrés del partit.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS i Concòrdia van criticar ahir fortament el cap de Govern i president de DA, Xavier Espot, pel discurs que va formular davant de la militància durant el congrés del partit que va servir per anunciar que tornarà a ser el candidat demòcrata a les properes eleccions generals. Durant el discurs va fer referència als seus contrincants polítics com a “aprenents de bruixots”, i va afirmar que calia “barrar el pas a aquelles formacions que només veuen les dificultats del país, però que més enllà de la queixa no saben, ni sabran mai, fer prosperar Andorra”.

Un discurs que el líder del principal partit de l’oposició, Pere López, va qualificar d’“agre, amarg, negatiu, crispat, amb animadversió absoluta a qualsevol cosa que no sigui el que ell pensa i amb molta mala baba”. “L’acte que està pensat per a la seva glòria ell el converteix en una cosa molt trista perquè ni era el lloc ni és l’actitud d’un cap de Govern, que hauria de fer un discurs en positiu”, va asseverar López. El socialdemòcrata va afegir que aquest “és el to actual d’Espot”, que al seu parer denota “falta d’il·lusió i energia per tirar endavant els projectes”. “Estàs sis mesos pensant si et presentes i el dia que ho anuncies en lloc d’explicar que ho fas perquè vols una Andorra millor, et dediques a criticar i a centrar el discurs en els altres”, va indicar, tot remarcant que “no es presenta per fer d’Andorra un país millor, sinó per barrar-lo als seus contrincants”.

López va considerar que el to del discurs va ser “especialment desencertat pel lloc on el va fer, que se suposa que hauria de ser en un to més positiu i constructiu”. “L’enemic, i en aquest cas en molta part el PS, centra part del seu discurs i de les seves propostes”, va insistir, tot remarcant que “és molt inapropiat”. En aquest sentit, va opinar que “el cap de Govern se suposa que hauria de tenir més classe”. “O és que realment es presenta perquè creu que l’únic bo és ell i que els altres no en tenen ni idea? Després d’estar sis mesos pensant si repetia i veient que el país està com està, una mica més de prudència estaria bé”, va considerar.

El president del PS va ser contundent en afirmar que “és evident que el país que ell deixa és molt pitjor que el que va trobar”. “És cert que han passat coses enmig molt importants però també ho és que la política que han fet ha estat un fracàs”, va assegurar, posant d’exemple la problemàtica de l’habitatge o la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania. “No pot estar molt orgullós del balanç perquè és molt negatiu”, va deixar clar, i va agregar que “mentre davant de DA hi havia un cap de Govern com Toni Martí, que sense projecte polític sabia fer equilibris i les coses s’anaven mantenint, ara sense projecte polític i amb un cap de Govern intolerant al cent per cent que no es parla amb ningú és impossible que les coses es facin bé”.

Des de Concòrdia també van ser crítics amb el to del discurs del candidat demòcrata. “La desqualificació mai hauria de ser la manera de dirigir-se als rivals polítics”, va apuntar Cerni Cairat, que va coicidir amb López en lamentar la “falta de propostes” de l’actual cap de Govern. El fet que fes referència als seus contrincants, va considerar Cairat, “també vol dir que els nostres plantejaments i les nostres propostes els preocupen”. “És un discurs buit de contingut i centrat a atacar els rivals amb desqualificacions en comptes de presentar propostes per millorar el país”, va opinar el membre de la nova formació.

El polític lauredià va destacar que “del mandat de DA el que veiem és que en qüestions com la construcció desmesurada o l’especulació immobiliària, hi ha hagut gent que ha fet veritables fortunes i ens agradaria demanar a DA quin sentit de prosperitat entén amb les polítiques que han afavorit l’especulació a costa del benestar de les altres persones”. En tot cas, des de Concòrdia, “més enllà del seu discurs, nosaltres li desitgem sort i encerts pel país”.

tracking